Plăcinte cu brânză “poale-n brâu”

Pentru persoane

Timp de pregătire minute

Timp de coacere minute

PAKMAYA Retete Ingrediente

Ingrediente

Pentru aluat:
10
kg

făină albă de grâu 650

1
kg

zahăr

500
g

margarină pentru aluat/ulei de floarea soarelui

5
l

apă

Pentru umplutură:
9
kg

brânză proaspătă de vaci cu conținut ridicat de grăsime

1800
g

stafide

18

ouă

PAKMAYA Retete Mod de preparare

Mod de preparare

Malaxare: 6 minute lent şi 8 minute rapid (margarina/uleiul de floarea soarelui se adaugă în treapta a doua de malaxare).

,

Odihna în cazan: 10 minute.

,

Divizare: la gramajul dorit; modelare rotundă.

,

Predospire în bilă: 15 minute.

,

Modelare finală și umplere: laminare, umplere, modelare (la 80 g aluat se adaugă circa 50 g umplutură cu brânză).

,

Dospire: 50 min (temperatură de 35°C, umiditate relativă: 75 – 80%).

,

La finalul dospirii suprafața plăcintelor se va unge cu o emulsie de ou proaspăt.

,

Coacere: 230-240°C; timp de 25 minute, cu puțin abur.

,

Pregatire umplutură cu brânză: în vasul unui mixer se adaugă brânza, zahărul pudră cu aromă de vanilie și ouăle și se spumează, cu telul, timp de 10 minute.

,

Stafidele se hidratează în apa cu esență de rom circa 30 minute, se scurg și se adaugă peste brânză.

,

Se adaugă Stabil Plus și se continuă mixarea până la încorporarea completă.

,

Poate te interesează și …