SPECIALITĂȚI SĂRATE
Pentru persoane
Timp de pregătire minute
Timp de coacere minute
făină albă de grâu 650
zahăr
margarină pentru aluat/ulei de floarea soarelui
apă
brânză proaspătă de vaci cu conținut ridicat de grăsime
stafide
ouă
Malaxare: 6 minute lent şi 8 minute rapid (margarina/uleiul de floarea soarelui se adaugă în treapta a doua de malaxare).
Odihna în cazan: 10 minute.
Divizare: la gramajul dorit; modelare rotundă.
Predospire în bilă: 15 minute.
Modelare finală și umplere: laminare, umplere, modelare (la 80 g aluat se adaugă circa 50 g umplutură cu brânză).
Dospire: 50 min (temperatură de 35°C, umiditate relativă: 75 – 80%).
La finalul dospirii suprafața plăcintelor se va unge cu o emulsie de ou proaspăt.
Coacere: 230-240°C; timp de 25 minute, cu puțin abur.
Pregatire umplutură cu brânză: în vasul unui mixer se adaugă brânza, zahărul pudră cu aromă de vanilie și ouăle și se spumează, cu telul, timp de 10 minute.
Stafidele se hidratează în apa cu esență de rom circa 30 minute, se scurg și se adaugă peste brânză.
Se adaugă Stabil Plus și se continuă mixarea până la încorporarea completă.