

Plăcinte cu mere

Ingrediente

Pentru Acasă
Brutărie
Cofetărie & HoReCa
Moară
Fermă
PÂINE
SPECIALITĂȚI SĂRATE
DESERTURI
Pentru persoane
Timp de pregătire 90 minute
Timp de coacere 30 minute
făină
ulei
apă
zahăr
oțet
zahăr
scorțișoară
sare
mere
Adaugă făină într-un bol, peste care presară 10 g de zahăr și 5 g praf de copt. Amestecă ingredientele cu o lingură până la omogenizare, apoi toarnă 100 ml apă și continuă să amesteci câteva minute. Adaugă apoi oțetul și uleiul amestecând ușor cu lingura, apoi frământă aluatul ușor cu mâna.
Modelează aluatul sub formă de bilă, acoperă vasul cu un prosop de bucătărie și lasă aluatul la dospit timp de 60 minute.
În acest timp, taie merele cubulețe și pune-le într-o tigaie pe foc. Presară zahărul, scorțișoara și sarea de lămâie și continuă să amesteci ușor cu o spatulă, până se topește zahărul. Lasă merele la răcit.
Divizează aluatul în 4 bucăți și modelează-le sub formă de bilă.
Pe un blat de bucătărie, presară puțină făină, apoi întinde bilele de aluat cu un sucitor și umple-le cu compoziția de mere. Împachetează bucățile de aluat și lipește-le capetele.
Pe o tavă cu hârtie de copt, așază plăcintele și lasă-le la copt, la o temperatură de 180°C, timp de 30 minute.
După ce ai scos plăcintele din cuptor și s-au răcit, decorează-le cu zahăr pudră.
Poftă bună!