SPECIALITĂȚI SĂRATE
Pentru persoane
Timp de pregătire 50 minute
Timp de coacere 25 minute
făină albă de grâu 650
sare iodată
ulei de floarea soarelui
apă
varză murată
ulei de floarea soarelui
sare
piper
Pregătirea aluatului:
Malaxează toate ingredientele timp de 6 minute la viteză mică și alte 4 minute la viteză mare a malaxorului.
Lasă aluatul la odihnă în malaxor timp de 10 minute.
Divizează aluatul la gramajul dorit și modelează-l rotund, apoi lasă bilele de aluat la predospit timp de 15 minute.
Pregătirea umpluturii de varză:
Pune uleiul într-o cratiță, pe foc mic. Când acesta se încălzește, adaugă varza tocată mărunt, apoi adaugă sare și piper după gust și călește umplutura circa 20 minute.
Lasă varză călită să se răcească înainte de a o adăuga în bilele de aluat.
Modelare finală și umplere: laminare, umplere, modelare (la 80 g aluat se adaugă circa 50 g varză călită)
Dospește aluatul 50 minute la o temperatura de 35°C și o umiditate relativă de 75 – 80%.La finalul dospirii, unge suprafața plăcintelor cu un amestec de apă cu puțin zahăr, pregătită în prealabil prin caramelizarea zahărului.
Coace plăcintele la o temperatură de 230-240°C cu puțin abur, timp de 25 minute.