Poale în brâu

PAKMAYA Retete Persoane

Pentru 10 persoane

PAKMAYA Retete Timp de pregatire

Timp de pregătire 90 minute

PAKMAYA Retete Timp de coacere

Timp de coacere 30 minute

PAKMAYA Retete Ingrediente

Ingrediente

Pentru aluat:
500
g

făină

1

ou

1
vârf linguriță

sare

30
g

zahăr

150
ml

lapte

coaja rasă de la o lămâie

25
g

unt

Pentru umplutură:
250
g

brânză grasă de vaci

1

ou

50
g

stafide

20
g

zahăr

1
linguriță

esență de vanilie

1
linguriță

griș

PAKMAYA Retete Mod de preparare

Mod de preparare

Prepararea maielei: amestecă drojdia uscată activă cu puțin lapte cald și făina, până la dizolvarea acesteia.

,

Într-un bol, adaugă făina, zahărul, oul, laptele și coaja de lămâie. Amestecă bine și adaugă maiaua și untul. Frământă până obții un aluat omogen, care se lasă 1 oră la dospit.

,

În acest timp, pregătește umplutura: mixează toate ingredientele până obții o compoziție omogenă.

,

Pe un tocător pune puțină făină și răstoarnă aluatul crescut.

,

Împarte aluatul în 10 bucăți, întinde-le și umple-le cu brânză. Împachetează-le ca pe niște plicuri, pune-le într-o tavă și lasă-le la dospit 20 minute.

,

Unge-le cu ou și coace-le în cuptor preîncălzit la 180°C timp de 30 minute.

,

Poftă bună!

,

Poate te interesează și …