Pogăcele cu brânză

PAKMAYA Retete Persoane

Pentru 10 persoane

PAKMAYA Retete Timp de pregatire

Timp de pregătire 100 minute

PAKMAYA Retete Timp de coacere

Timp de coacere 25 minute

PAKMAYA Retete Ingrediente

Ingrediente

General:
350
g

făină

130
ml

lapte călduț

50
g

unt

1
linguriță

zahăr

1
linguriță

sare

1

gălbenuș de ou

200
g

caș de vacă

50
g

cremă de brânză

1.5
linguriță

piper

1.5
linguriță

sare

1

albuș ou (pentru uns)

PAKMAYA Retete Mod de preparare

Mod de preparare

În laptele calduț adaugă drojdia și zahărul. Lasă deoparte 5 minute, apoi adaugă făina, untul topit, sarea și gălbenușul de ou și frământă un aluat elastic. Pune aluatul deoparte, într-un loc ferit de curent.

,

Dă cașul pe răzătoare și amestecă-l cu crema de branză. Lasă puțin caș deoparte pentru a presăra deasupra pogacelelor.

,

După ce aluatul s-a dublat ca volum, împarte-l în trei părți egale și întinde prima foaie de 1 cm. Întinde o treime din pasta de brânză și împăturește de două ori. Întinde iar o foaie și adaugă încă o treime și împăturește-o. Mai repetă procesul încă o dată. Întinde ultima foaie de 1 cm și taie pogăcelele cu o formă rotundă de fursecuri sau cu un pahar. Pune pogăcelele în tavă și lasă-le încă 15 minute să crească. Unge fiecare pogăcea cu albuș de ou bătut și presară caș ras.

,

Introdu tava în cuptorul preîncălzit și coace-le timp de 25 de minute sau până când se rumenesc deasupra.

,

Poftă bună!

,

Poate te interesează și …