

Pogăcele cu brânză

Ingrediente

Pentru Acasă
Brutărie
Cofetărie & HoReCa
Moară
Fermă
PÂINE
SPECIALITĂȚI SĂRATE
DESERTURI
făină
lapte călduț
unt
zahăr
sare
gălbenuș de ou
caș de vacă
cremă de brânză
piper
sare
albuș ou (pentru uns)
În laptele calduț adaugă drojdia și zahărul. Lasă deoparte 5 minute, apoi adaugă făina, untul topit, sarea și gălbenușul de ou și frământă un aluat elastic. Pune aluatul deoparte, într-un loc ferit de curent.
Dă cașul pe răzătoare și amestecă-l cu crema de branză. Lasă puțin caș deoparte pentru a presăra deasupra pogacelelor.
După ce aluatul s-a dublat ca volum, împarte-l în trei părți egale și întinde prima foaie de 1 cm. Întinde o treime din pasta de brânză și împăturește de două ori. Întinde iar o foaie și adaugă încă o treime și împăturește-o. Mai repetă procesul încă o dată. Întinde ultima foaie de 1 cm și taie pogăcelele cu o formă rotundă de fursecuri sau cu un pahar. Pune pogăcelele în tavă și lasă-le încă 15 minute să crească. Unge fiecare pogăcea cu albuș de ou bătut și presară caș ras.
Introdu tava în cuptorul preîncălzit și coace-le timp de 25 de minute sau până când se rumenesc deasupra.
Poftă bună!