Pogăcele Scone

PAKMAYA Retete Persoane

Pentru 10 persoane

PAKMAYA Retete Timp de pregatire

Timp de pregătire 20 minute

PAKMAYA Retete Timp de coacere

Timp de coacere 20 minute

PAKMAYA Retete Ingrediente

Ingrediente

Pentru aluat:
250
ml

lapte

1
linguriță

zeamă de lămâie

1

ou

500
g

făină superioară

2
linguri

zahăr pudră

1
linguriță

sare

100
g

unt rece

Pentru decor:
1

ou

zahăr

PAKMAYA Retete Mod de preparare

Mod de preparare

Într-un bol, toarnă zeamă de lămâie în lapte și pune lichidul deoparte pentru 5 minute.

,

Bate oul, cerne apoi făina într-un bol, peste care adaugă zahărul pudră, sarea și praful de copt, apoi mixează bine ingredientele până la omogenizare.

,

Peste această compoziție, presară untul rece tăiat în cuburi mici și încorporează-l cu mișcări rapide. Se face apoi o adâncitura în mijlocul compoziției, se toarnă laptele și oul bătut și se amestecă cu o spatulă până când aluatul se omogenizează.

,

Pune aluatul pe blatul de lucru presărat cu puțină făină, pliază-l de 2-3 ori, până obții un aluat neted. Întinde aluatul cu sucitorul sau presează-l cu palmele până va avea grosimea unui deget și apoi decupează pogăcele cu o formă cu diametrul de 5-6 cm.

,

Așază pogacelele într-o tavă tapetata cu hârtie de copt, unge-le cu un ou bătut și presară zahăr. Pune tavă cu hârtie de copt în cuptorul încins și lasă pogacelele la copt timp de 18-20 minute, până devin aurii.

,

Poți servi pogăcelele scone simple sau umplute cu fructe proaspete, gem, frișcă sau mascarpone.

,

Poftă bună!

,

Poate te interesează și …