Poppy Lemon Cake and Strawberry

Pentru persoane

Timp de pregătire minute

Timp de coacere minute

PAKMAYA Retete Ingrediente

Ingrediente

Pentru blat:
350
g

ulei

450
g

apă

Pentru cremă:
2
kg

smântână pentru frișcă

200
g

zahăr tos

600
g

ciocolată albă

Pentru jeleul de căpșuni
300
g

căpșuni

150
g

zahăr

1
buc

zeamă de lămâie

PAKMAYA Retete Mod de preparare

Mod de preparare

Se mixează toate ingredientele cu paleta, la viteza medie, timp de 5-6 minute.

,

Compoziția se toarnă într-o tavă 60/40, tapetată cu hârtie de copt.

,

Coacerea se realizează la temperatura de 200°C, timp de 14-15 minute.

,

Se hidratează gelatina în apă rece.

,

Într-un vas încăpător se adaugă smântâna pentru frișcă, zahărul vanilinat și se lasă la foc mic până ajunge la punctul de fierbere.

,

Se ia de pe foc, se adaugă ciocolată albă mărunțită și se omogenizează.

,

Se adaugă gelatina hidratată, se omogenizează și se întinde uniform peste blatul răcit.

,

Se hidratează gelatina în apă rece.

,

Se taie căpșunile bucăți mari, se stropesc cu zeama de lămâie și se pun într-o crăticioară la foc împreună cu zahărul.

,

Se fierb aproximativ trei minute după care se blenduiesc.

,

Se trec prin sita și peste siropul obținut se toarnă gelatina hidratată și topită.

,

Amestecul se pune într-un posh și se adaugă în interiorul cremei.

,

Prăjitura se dă la rece pentru minim 3 ore.

,

Poate te interesează și …