SPECIALITĂȚI SĂRATE
biscuiți populari
nucă
lapte
unt
zahăr
esență de vanilie
Rupe biscuiții în 2-3 bucăți, pune-i împreună cu nuca în vasul unui robot de bucătărie și măcină-le împreună.
Pune într-un vas pe foc laptele, zahărul, untul și pudra de cacao câteva minute, cât să se încălzească și zahărul să se topească. Nu trebuie să fierbi compoziția. Adăugă esența de vanilie și apoi toarnă lichidul fierbinte peste amestecul de biscuiți cu nucă. Amestecă totul bine până când obții un aluat consistent care poate fi modelat cu ajutorul mâinilor.
Ia în mână o bucată mică de aluat, de mărimea unui cartof, și modelează-l dându-i o formă lunguiață. Procedează la fel și cu restul cantității de aluat. Atunci când termini de modelat tot aluatul, tăvălește bucățile de prăjitură prin cacao și așază-le în forme speciale de brioșe, din hârtie.
Pune mini prăjiturile cartof pe un platou și lasă-le la frigider până la momentul servirii.
Poftă bună!