SPECIALITĂȚI SĂRATE
Pentru 4 persoane
Timp de pregătire 60 minute
Timp de coacere 20 minute
ciocolată albă
lapte
zmeură proaspătă sau decongelată
Într-un bol, pregătește aluatul: mixează ouăle cu zahărul. În alt bol amestecă cu o lingură făina cu cacao și toarnă-le peste compoziția cu ouăle și zahărul blenduite. Adaugă apoi o lingură de ulei și continuă să amesteci cu grijă, cu o spatulă, până obții o compoziție omogenă.
Toarnă compoziția într-o formă de copt și pune-o la copt în cuptor timp de 20 minute, la o temperatură de 180°C.
În timp ce aluatul se coace în cuptor, pregătește crema: într-un vas, topește ciocolată albă, amestecând în continuu, apoi adaugă laptele și continuă să amesteci până se omogenizează. În alt bol, adaugă conținutul plicului de cremă pentru prăjituri cu gust de vanilie și toarnă ciocolata topită, apoi mixează până obții o compoziție cremoasă.
Separat blenduieste zmeura, trece-o apoi prin sită, astfel încât să obții doar piure-ul.
Montează desertul: în boluri separate, așază bucăți de blat mărunțite cu mâna, apoi adaugă câteva lingurițe de cremă și piureul de zmeură. Așază încă un strat de blat, crema și apoi alt strat de piure. Ornează prăjitura cu fulgi de ciocolată sau orice alt décor, după preferințe.
Poftă bună!