PRĂJITURĂ CU CACAO ȘI SOS DE ZMEURĂ

PAKMAYA Retete Persoane

Pentru 4 persoane

PAKMAYA Retete Timp de pregatire

Timp de pregătire 60 minute

PAKMAYA Retete Timp de coacere

Timp de coacere 20 minute

PAKMAYA Retete Ingrediente

Ingrediente

Pentru aluat:
4

ouă

100
g

zahăr

100
g

făină

1
lingură

ulei

Pentru cremă:
40
g

ciocolată albă

250
ml

lapte

100
g

zmeură proaspătă sau decongelată

PAKMAYA Retete Mod de preparare

Mod de preparare

Într-un bol, pregătește aluatul: mixează ouăle cu zahărul. În alt bol amestecă cu o lingură făina cu cacao și toarnă-le peste compoziția cu ouăle și zahărul blenduite. Adaugă apoi o lingură de ulei și continuă să amesteci cu grijă, cu o spatulă, până obții o compoziție omogenă.

,

Toarnă compoziția într-o formă de copt și pune-o la copt în cuptor timp de 20 minute, la o temperatură de 180°C.

,

În timp ce aluatul se coace în cuptor, pregătește crema: într-un vas, topește ciocolată albă, amestecând în continuu, apoi adaugă laptele și continuă să amesteci până se omogenizează. În alt bol, adaugă conținutul plicului de cremă pentru prăjituri cu gust de vanilie și toarnă ciocolata topită, apoi mixează până obții o compoziție cremoasă.

,

Separat blenduieste zmeura, trece-o apoi prin sită, astfel încât să obții doar piure-ul.

,

Montează desertul: în boluri separate, așază bucăți de blat mărunțite cu mâna, apoi adaugă câteva lingurițe de cremă și piureul de zmeură. Așază încă un strat de blat, crema și apoi alt strat de piure. Ornează prăjitura cu fulgi de ciocolată sau orice alt décor, după preferințe.

,

Poftă bună!

,

Poate te interesează și …