Prăjitură cu cremă de frișcă și ganache de ciocolată

PAKMAYA Retete Persoane

Pentru 10 persoane

PAKMAYA Retete Timp de pregatire

Timp de pregătire 30 minute

PAKMAYA Retete Timp de coacere

Timp de coacere 25 minute

PAKMAYA Retete Ingrediente

Ingrediente

Pentru blat:
4
buc

ouă

175
g

zahăr

200
ml

lapte

200
ml

ulei

200
g

făină

100
ml

lapte pentru însiropat

Pentru cremă:
Pentru sosul de ciocolată:
10
ml

ulei

100
g

ciocolată

25
g

iaurt

Pentru decor:
50
g

fistic mărunțit

PAKMAYA Retete Mod de preparare

Mod de preparare

Într-un bol, mixează cu un mixer ouăle împreună cu zahărul, până își dublează volumul. Adaugă apoi laptele și uleiul. Amestecă cu un tel și presară făina, apoi zahărul vanilinat, praful de copt și pudra de cacao. Continuă să amesteci până când se omogenizează compoziția.Toarnă compoziția într-o tavă tapetată cu hârtie de copt și coace blatul timp de 20-25 minute, la o temperatură de 175°C.

,

Pentru cremă, mixează într-un bol laptele rece cu spuma pentru deserturi cu gust de frișcă, până când obții o frișcă aerată.

,

După ce blatul s-a răcit, înțeapă-l cu furculița din loc în loc și însiropează-l cu 100 ml lapte, apoi întinde deasupra crema și niveleaz-o cu o spatulă.Într-o cratiță, toarnă puțin ulei și topește ciocolata, amestecând continuu, apoi adaugă iaurtul.Toarnă sosul de ciocolată peste prăjitură și apoi presară deasupra fistic mărunțit.

,

Lasă prăjitura la frigider pentru 4-5 ore, apoi o poți portiona pentru servire.

,

Poftă bună!

,

Poate te interesează și …