

Prăjitură cu cremă de lapte

Ingrediente

Pentru Acasă
Brutărie
Cofetărie & HoReCa
Moară
Fermă
PÂINE
SPECIALITĂȚI SĂRATE
DESERTURI
ciocolată albă
smântână pentru frișcă
lapte condensat
mascarpone
extract de vanilie
În cuva mixerului adaugă ouăle, mixul și apa. Mixează la vitează mică până la omogenizarea ingredientelor, după care continuă mixarea la viteză mare timp de 4-6 minute, până când compoziția își dublează volumul.
Pentru o tavă cu dimensiunea 40x60 cm dozează 800g compoziție, întinde uniform și coace în cuptor ventilat la 250°C timp de 4-5 minute;
Pentru cremă: topește ciocolata pe bain marie, amestecând până la omogenizare;
Într-un bol separat, bate smântână pentru frișcă;
În alt bol pune crema mascarpone, adaugă laptele condensat și extractul de vanilie. Peste acestea, adaugă ciocolata topită și răcită și continuă să amesteci până la omogenizare. Treptat adaugă frișca bătută și încorporeaz-o ușor.
Taie foaia de prăjitură în două; întinde uniform crema peste prima foaie, acoperă cu a doua foaie și decorează cu fulgi de cocos sau zahăr pudră cu aromă de vanilie.