Prăjituri, Dulce
Pentru persoane
Timp de pregătire minute
Timp de coacere minute
gălbenușuri
unt
zahăr
făină
praf de copt Pakmaya 10g
esență vanilie
albușuri
un praf de sare
gem de zmeură
Tapetează tava cu hârtie de copt sau făină.
Preîncălzește cuptorul la 160°C.
Amestecă untul, care trebuie să fie la temperatura camerei, esența de vanilie, gălbenușurile și zahărul, până vei obține o spumă.
Adaugă făina cernută împreună cu praful de copt și amestecă până vei obține un aluat vârtos, omogen, care se desprinde de pe pereții vasului.
Păstrează 1/3 din aluat, pe care învelește-l în folie alimentară și dă-l la rece.
Restul de aluat întinde-l în tavă, apăsându-l cu degetele într-un strat uniform.
Pentru cremă, bate albușurile spumă cu un praf de sare, apoi adaugă zahărul tos, lingură cu lingură, până avem o bezea tare.
Adaugă gemul și amestecă pentru a avea o cremă omogenă.
Întinde crema în tavă peste aluat, niveleaz-o folosind o spatulă.
Apoi scoate aluatul de la rece și răzuiește-l peste prăjitură, folosind o răzătoare cu ochiuri mari.
Dă prăjitura la cuptor 30-35 minute, la foc mediu, până este frumos rumenită.
Poftă bună!
Clătite, vafe, gogoși, Dulce, Rețete post
Brioșe și checuri, Dulce
Rulade și rulouri, Dulce
Chifle, cornuri și covrigi, Dulce, Rețete post
8 pers.
90 min.
30 min.
Colaci, melci și împletituri, Dulce, Rețete video
16 pers.
150 min.
40 min.
Chifle, cornuri și covrigi, Dulce
10 pers.
60 min.
Torturi, Dulce
Vafe și gogoși, Dulce
Pentru Acasă
Brutărie
Cofetărie & HoReCa
Moară
Fermă
Pâine
Baghete
Colaci
Chifle
Cornuri
Covrigi și sărățele
Lipii
Pizza
Cozonaci
Pască
Mucenici
Tarte
Plăcinte și melci
Checuri
Prăjituri
Torturi
Biscuiți și fursecuri
Croissante
Eclere
Gogoși
Vafe
Macarons
Budincă
Conserve de fructe și legume
PÂINE
Drojdie
Premixuri pentru panificație
Alte ingrediente panificație
Amelioratori făină
Toate categoriile
SPECIALITĂȚI SĂRATE
Premixuri panificație
Alte ingrediente
Amelioratori pentru panificație
DESERTURI
Soluții complete pentru desert
Mixuri și premixuri pentru cozonac
Ingrediente pentru prăjituri
Conservanți alimentari