Prăjitură cu gem de zmeură și aluat răzuit

Pentru persoane

Timp de pregătire minute

Timp de coacere minute

PAKMAYA Retete Ingrediente

Ingrediente

Pentru blat:
4
buc

gălbenușuri

250
g

unt

150
g

zahăr

500
g

făină

esență vanilie

Pentru umplutură:
3
buc

albușuri

150
g

zahăr

un praf de sare

200
g

gem de zmeură

PAKMAYA Retete Mod de preparare

Mod de preparare

Tapetează tava cu hârtie de copt sau făină.

,

Preîncălzește cuptorul la 160°C.

,

Amestecă untul, care trebuie să fie la temperatura camerei, esența de vanilie, gălbenușurile și zahărul, până vei obține o spumă.

,

Adaugă făina cernută împreună cu praful de copt și amestecă până vei obține un aluat vârtos, omogen, care se desprinde de pe pereții vasului.

,

Păstrează 1/3 din aluat, pe care învelește-l în folie alimentară și dă-l la rece.

,

Restul de aluat întinde-l în tavă, apăsându-l cu degetele într-un strat uniform.

,

Pentru cremă, bate albușurile spumă cu un praf de sare, apoi adaugă zahărul tos, lingură cu lingură, până avem o bezea tare.

,

Adaugă gemul și amestecă pentru a avea o cremă omogenă.

,

Întinde crema în tavă peste aluat, niveleaz-o folosind o spatulă.

,

Apoi scoate aluatul de la rece și răzuiește-l peste prăjitură, folosind o răzătoare cu ochiuri mari.

,

Dă prăjitura la cuptor 30-35 minute, la foc mediu, până este frumos rumenită.

,

Poftă bună!

,

Poate te interesează și …