SPECIALITĂȚI SĂRATE
mascarpone
smântână pentru frișcă
unt
suc de căpșune
căpșune
Mixează ouăle cu zahărul până ce acesta se topește. Adaugă uleiul, laptele și mixează până se încorporează.
Adaugă, în ploaie, făina și praful de copt și mixează până se încorporează complet.
Toarnă compoziția într-o tavă de copt cu pereți detasabili.
Pentru cremă, mixează mascarpone cu untul, smântâna pentru frișcă și zahărul pudră Pakmaya până vei obține o cremă fină și densă.
Înmoaie gelatina în circa 80 ml de suc de căpșune și las-o la înmuiat aproximativ 10 minute. Pune-o la încălzit pe baie de apă amestecând ușor până la dizolvarea completă. Las-o la răcit și apoi adaugă-o peste cantitatea de suc rămasă.
Peste blatul răcit adaugă crema de mascarpone, fructele tăiate și toarnă jeleu cât să acopere fructele. Apoi, lasă prăjitura la congelator timp de 10-15 minute.
După ce primul strat de jeleu s-a prins de căpșune, toarnă și jeleul rămas.
Lasă prăjitura la frigider minim 6 ore.