PRĂJITURĂ CU JELEU DE CĂPȘUNE

Pentru persoane

Timp de pregătire minute

Timp de coacere minute

PAKMAYA Retete Ingrediente

Ingrediente

Pentru blat:
3

ouă

125
g

zahăr

230
g

făină

1

praf de sare

100
ml

ulei

200
ml

lapte

Pentru cremă:
400
g

mascarpone

200
g

smântână pentru frișcă

50
g

unt

Pentru jeleu:
300
ml

suc de căpșune

Fructe:
500
g

căpșune

PAKMAYA Retete Mod de preparare

Mod de preparare

Mixează ouăle cu zahărul până ce acesta se topește. Adaugă uleiul, laptele și mixează până se încorporează.

,

Adaugă, în ploaie, făina și praful de copt și mixează până se încorporează complet.

,

Toarnă compoziția într-o tavă de copt cu pereți detasabili.

,

Pentru cremă, mixează mascarpone cu untul, smântâna pentru frișcă și zahărul pudră Pakmaya până vei obține o cremă fină și densă.

,

Înmoaie gelatina în circa 80 ml de suc de căpșune și las-o la înmuiat aproximativ 10 minute. Pune-o la încălzit pe baie de apă amestecând ușor până la dizolvarea completă. Las-o la răcit și apoi adaugă-o peste cantitatea de suc rămasă.

,

Peste blatul răcit adaugă crema de mascarpone, fructele tăiate și toarnă jeleu cât să acopere fructele. Apoi, lasă prăjitura la congelator timp de 10-15 minute.

,

După ce primul strat de jeleu s-a prins de căpșune, toarnă și jeleul rămas.

,

Lasă prăjitura la frigider minim 6 ore.

,

Poate te interesează și …