SPECIALITĂȚI SĂRATE
zahăr
unt
sare
făină
ouă
lapte
3 mere mari
Preîncălzește cuptorul la 180-190°C și unge cu puțin unt o formă de prăjitură mai înaltă.
Într-un bol bate untul cu zahărul vanilinat, zahărul și puțină sare. Adaugă treptat ouăle, făina, praful de copt și praful de budincă cu gust de vanilie și amestecă bine, apoi adaugă treptat laptele. Poți folosi și un robot de bucătărie pentru prepararea mai usoară a compoziției.
Spală merele și curăță-le de coajă și de miez, apoi taie-le cu un cuțit în bucăți în forma pe care o dorești. Poți să le tai cuburi, felii sau fâșii foarte subțiri.
În final, amestecă bucățile de mere, folosind o spatulă, în castron. Toarnă aluatul cu bucățile de mere în forma de copt pregătită în prealabil și coace pe raftul din mijloc al cuptorului timp de 40 – 50 de minute.
Poftă bună!