Prăjitură cu miere

Pentru persoane

Timp de pregătire minute

Timp de coacere minute

PAKMAYA Retete Ingrediente

Ingrediente

Pentru foi:
200
g

zahăr

130
g

miere

180
g

unt

3
bucăți

ouă

500
g

făină

3
g

sare

Pentru cremă:
550
g

mascarpone

400
g

smântână pentru frișcă

10
g

coajă de portocală rasă

PAKMAYA Retete Mod de preparare

Mod de preparare

Pune zahărul, mierea și untul într-un vas pe baie de aburi. Încălzește până ce untul s-a topit complet și compoziția e fierbinte la atingere.

,

Adaugă treptat ouăle, apoi continuă să ții pe foc până vei obține un amestec ușor îngroșat.

,

Ia de pe foc și adaugă imediat bicarbonatul de sodiu, omogenizând bine.

,

Amestecă făina cu sarea. Incorporează treptat făina în compoziția cu miere, formând un aluat destul de moale și lipicios.

,

Acoperă aluatul și dă-l la frigider câteva ore.

,

Divizează aluatul în bucăți (80-100g fiecare) apoi rulează-le într-o foaie subțire de 1mm grosime.

,

Decupează discuri de 18 cm diametru.

,

Recomandare: presară cu făină suprafața de lucru sau lucrează pe bucați de hârtie de copt individuale.

,

Așază fiecare foaie de aluat pe o tavă și coace la 180°C pentru 8-10 minute sau până devin aurii și uscate.

,

Mixează într-un bol crema de mascarpone cu smântâna pentru frișcă și zahărul pudră până vei obține o cremă fină și fermă, capabilă să își mențină forma. Adaugă coaja de portocală și vanilia.

,

Umple foile cu cremă și așază-le una deasupra celeilalte. Asamblează totul într-un inel de tort. Păstrează 1-2 foi pentru decor.

,

Mărunțește foile păstrate cu miere. Folosește firimiturile pentru a imbraca tortul uniform.

,

Decorează după preferințe.

,

Poate te interesează și …