PRĂJITURĂ CU MIGDALE

Pentru persoane

Timp de pregătire minute

Timp de coacere minute

PAKMAYA Retete Ingrediente

Ingrediente

Pentru aluat:
300
g

făină de grâu

100
ml

lapte cald

1

ou

50
g

unt

1
lingură

zahăr

1
linguriță

sare

Pentru umplutură:
1
lingură

făină de grâu

3
linguri

unt topit

45
g

zahăr

50
g

migdale decojite

Recomandare de servire:
125
g

dulceață de cireșe

PAKMAYA Retete Mod de preparare

Mod de preparare

Amestecă într-un vas făina cu drojdia uscată instant, laptele cald și restul ingredientelor până când vei obține un aluat moale și lasă-l la dospit timp de 30 minute la temperatura camerei.

,

Odată ce aluatul este bine crescut, întinde-l într-o formă dreptunghiulară.

,

Amestecă cu ajutorul unui mixer făina pentru umplutură, zahărul și untul topit, la viteză mare.

,

Adaugă migdalele și amestecă cu o spatulă.

,

Întinde umplutura peste aluatul din tavă.

,

Coace prăjitura în cuptorul preîncălzit la 200°C, timp de 25-30 minute.

,

După coacere, adaugă dulceața de cireșe după preferințe și servește.

,

Poftă bună!

,

Poate te interesează și …