SPECIALITĂȚI SĂRATE
făină de grâu
lapte cald
ou
unt
zahăr
sare
făină de grâu
unt topit
zahăr
migdale decojite
dulceață de cireșe
Amestecă într-un vas făina cu drojdia uscată instant, laptele cald și restul ingredientelor până când vei obține un aluat moale și lasă-l la dospit timp de 30 minute la temperatura camerei.
Odată ce aluatul este bine crescut, întinde-l într-o formă dreptunghiulară.
Amestecă cu ajutorul unui mixer făina pentru umplutură, zahărul și untul topit, la viteză mare.
Adaugă migdalele și amestecă cu o spatulă.
Întinde umplutura peste aluatul din tavă.
Coace prăjitura în cuptorul preîncălzit la 200°C, timp de 25-30 minute.
După coacere, adaugă dulceața de cireșe după preferințe și servește.
Poftă bună!
14 pers.
120 min.
25 min.
15 pers.
90 min.
60 min.