Pentru sirop, pune la fiert, la foc mediu, zahărul și apa pentru 15 -20 minute.
,
Adaugă sucul de lămâie și mai lasă la fiert pentru 2-3 minute. Lasă siropul la răcorit la temperatura camerei.
,
Pentru blat, mixează ouăle spumă împreună cu zahărul pudră.
,
Adaugă restul ingredientelor și amestecă-le cu o spatulă.
,
Toarnă compoziția într-un vas uns și lasă vasul la temperatura camerei timp de 30 minute
,
Coace prăjitura în cuptor preîncălzit la 170°C timp de 40 - 45 minute.
,
Scoate prăjitura din cuptor, las-o la răcorit pentru 5 minute. Cu ajutorul unei scobitori înțeapă prăjitura din loc în loc.
,
Adaugă siropul răcit peste prăjitura și las-o să absoarbă tot siropul.
,
Pentru glazură, bate foarte bine cu mixerul albușul, când a devenit spumă adaugă zahărul, lămâia și bate la viteză maximă timp de 8 minute. Să fie atât de bine bătută încât dacă întorci castronul, crema rămâne la locul ei.