PRĂJITURĂ CU MORCOVI ȘI NUCI

Pentru persoane

Timp de pregătire minute

Timp de coacere minute

PAKMAYA Retete Ingrediente

Ingrediente

General:
180
g

făină

175
g

zahăr

4

ouă

100
ml

ulei

145
g

griș

200
g

iaurt

2

morcovi rași

coaja rasă de la o portocală

40
g

nuci mărunțite

Pentru sirop:

500
g

zahăr

600
ml

apă

suc de lămâie

Pentru glazură:

1

albuș de ou la temperatura camerei

250
g

zahăr pudră cernut în prealabil

2
linguri

zeamă de lămâie

PAKMAYA Retete Mod de preparare

Mod de preparare

Pentru sirop, pune la fiert, la foc mediu, zahărul și apa pentru 15 -20 minute.

,

Adaugă sucul de lămâie și mai lasă la fiert pentru 2-3 minute. Lasă siropul la răcorit la temperatura camerei.

,

Pentru blat, mixează ouăle spumă împreună cu zahărul pudră.

,

Adaugă restul ingredientelor și amestecă-le cu o spatulă.

,

Toarnă compoziția într-un vas uns și lasă vasul la temperatura camerei timp de 30 minute

,

Coace prăjitura în cuptor preîncălzit la 170°C timp de 40 - 45 minute.

,

Scoate prăjitura din cuptor, las-o la răcorit pentru 5 minute. Cu ajutorul unei scobitori înțeapă prăjitura din loc în loc.

,

Adaugă siropul răcit peste prăjitura și las-o să absoarbă tot siropul.

,

Pentru glazură, bate foarte bine cu mixerul albușul, când a devenit spumă adaugă zahărul, lămâia și bate la viteză maximă timp de 8 minute. Să fie atât de bine bătută încât dacă întorci castronul, crema rămâne la locul ei.

,

Poate te interesează și …