Prăjitură cu umplutură de vișine și bezea

Pentru persoane

Timp de pregătire minute

Timp de coacere minute

PAKMAYA Retete Ingrediente

Ingrediente

Pentru aluat:
0.4
kg

margarină

0.08
kg

untură

0.1
kg

zahăr

0.16
l

apă

0.02
l

oțet

Pentru cremă:
0.4
kg

vișine proaspete

0.1
kg

zahăr

Pentru glazură:
PAKMAYA Retete Mod de preparare

Mod de preparare

In mixerul de patiserie se adaugă Multikrunch, margarină, untură, drojdie proaspătă, zahăr, apă și oțet care se mixeaza la viteză medie timp de 5 minute, până se obține un aluat omogen. Compoziția obținută se lasă la refrigerat, la temperatura de 0-6°C, timp de 2 ore.

,

Se scoate aluatul din frigider și se întinde, se modelează aluatul sub forma unei foi, a cărei grosime este cuprinsă între 3-4 mm. Deasupra aluatului se așază un strat de Delicii Visine Fill si vișinele caramelizate. Peste vișine se întinde bezeaua și se nivelează cu spatula.

,

Coacerea se realizează la 170°C timp, de 35 de minute, în cuptorul ventilat. În funcție de cuptor va trebui să se urmărească gradul de rumenire al suprafeței prăjiturii. După răcirea completă, prăjitura cu umplutură de vișine și bezea se poate felia cu ușurință.

,

Prepararea cremei: Vișinele și zahărul se pun într-o oală sau tigaie pe foc mic. Se fierb vișinele până scade lichidul, amestecând ocazional. Dacă veți avea prea mult lichid, blatul se va umezi prea tare și va avea aspect de necopt.

,

Prepararea glazurii: În vasul mixerului se adaugă Meringue Dream Mix, zahărul și apa. Se mixează cu telul 15 minute.

,

Poate te interesează și …