

Prăjitură deșteaptă

Ingrediente

Pentru Acasă
Brutărie
Cofetărie & HoReCa
Moară
Fermă
PÂINE
SPECIALITĂȚI SĂRATE
DESERTURI
ciocolată
unt
făină
ouă proaspete
lapte
sare
Se separă ouăle, se adaugă în bolul unui mixer zahărul pudră cu aroma de vanilie și cele 9 gălbenușuri și se mixează bine până când gălbenușurile se deschid la culoare.
Se adaugă ciocolata și se amestecă până la omogenizare, se adaugă untul topit și răcit, apoi cacao și se amestecă împreună.
Alternant se adaugă laptele călduț și făina.
Într-un bol separat, se bat spumă albușurile cu un praf de sare.
La final, se încorporează albușurile spumă în compoziția de cacao și se transferă într-o tavă tapetată în prealabil cu hârtie de copt.
Coacerea se realizează la 150˚C, timp de 55-60 minute.
Se lasă la frigider, aproximativ 12 ore, apoi se porționează și se poate pudra cu zahăr.