Prăjitură Fanta

Pentru persoane

Timp de pregătire minute

Timp de coacere minute

PAKMAYA Retete Ingrediente

Ingrediente

Pentru blat:
350
ml

ulei

400
ml

apă

Pentru cremă:
1
kg

brânză de vaci 9% grăsime

200
g

unt 82% grăsime

sare (5 g)

Pentru jeleul de portocală:
800
ml

suc de portocale

80
g

amidon de porumb

60
g

zahăr

PAKMAYA Retete Mod de preparare

Mod de preparare

Se mixează toate ingredientele cu paleta, la viteză medie, timp de 5-6 minute.

,

Compoziția se toarnă într-o tavă 60/40, tapetată cu hârtie de copt.

,

Coacerea se realizează la temperatura de 200°C, timp de 16-18 minute.

,

Se spumează untul ținut la temperatura camerei, se adaugă zahărul pudră, zahărul vanilinat și sarea, iar în final toată brânza și se omogenizează până la obținerea unei creme fine.

,

Într-un vas se amestecă zahărul cu amidonul, apoi se adaugă treptat sucul de portocale.

,

Amestecul obținut se pune într-o oală, la foc mic și se amestecă până la îngroșare.

,

Se lasă la răcit la temperatura camerei și se mai amestecă ocazional pentru a nu forma pojghiță.

,

Se așază blatul pe o tavă tapetată cu hârtie de copt și se încadrează cu o ramă reglabilă pentru prăjituri.

,

Peste blat se întinde uniform crema de brânză și se dă la frigider cât timp se pregătește jeleul de portocale.

,

Se adaugă apoi jeleul de portocale, se uniformizează și se dă la frigider pentru minim 3-4 ore.

,

Poate te interesează și …