

Ingrediente
brânză de vaci 9% grăsime
unt 82% grăsime
sare (5 g)
suc de portocale
amidon de porumb
zahăr

Mod de preparare
Se mixează toate ingredientele cu paleta, la viteză medie, timp de 5-6 minute.
Compoziția se toarnă într-o tavă 60/40, tapetată cu hârtie de copt.
Coacerea se realizează la temperatura de 200°C, timp de 16-18 minute.
Se spumează untul ținut la temperatura camerei, se adaugă zahărul pudră, zahărul vanilinat și sarea, iar în final toată brânza și se omogenizează până la obținerea unei creme fine.
Într-un vas se amestecă zahărul cu amidonul, apoi se adaugă treptat sucul de portocale.
Amestecul obținut se pune într-o oală, la foc mic și se amestecă până la îngroșare.
Se lasă la răcit la temperatura camerei și se mai amestecă ocazional pentru a nu forma pojghiță.
Se așază blatul pe o tavă tapetată cu hârtie de copt și se încadrează cu o ramă reglabilă pentru prăjituri.
Peste blat se întinde uniform crema de brânză și se dă la frigider cât timp se pregătește jeleul de portocale.
Se adaugă apoi jeleul de portocale, se uniformizează și se dă la frigider pentru minim 3-4 ore.


Zahăr pudră cu aromă de vanilie 1 kg
