Prăjitură Opera

Pentru persoane

Timp de pregătire minute

Timp de coacere minute

PAKMAYA Retete Ingrediente

Ingrediente

Pentru blat - biscuiți Jaconde:
500
g

făină de migdale

400
g

ou (8 ouă)

50
ml

apă

Pentru cremă:
1
kg

frișcă lichidă vegetală neîndulcită

1
kg

ciocolată albă

30
g

Espresso

2
kg

frișcă

Pentru ganache:
500
g

frișcă vegetală lichidă

500
g

ciocolată amăruie

PAKMAYA Retete Mod de preparare

Mod de preparare

Pentru blat, pune în vasul unui mixer planetar mixul Swiss Roll, ouăle și apa. Mixează timp de 8 minute la viteză mare, până când compoziția își dublează volumul.

,

Încorporează făina de migdale cu ajutorul unei spatule siliconice.

,

Așază compoziția într-o tavă de 40 x 60 cm.

,

Coace blatul în cuptor la temperatura de 230°C pentru 6-7 minute.

,

Pentru crema de cafea, pune la foc frișca vegetală și ciocolata, amestecând continuu, până la omogenizare. Adaugă cafea espresso.

,

Bate 500 g frișcă vegetală până la obținerea consistenței optime și încorporează ganache-ul de ciocolată amăruie pregătit în prealabil.

,

Pentru asamblarea prăjiturii folosește o formă dreptunghiulară.

,

Începe asamblarea cu un strat de blat peste care adaugă un strat de cremă de cafea și un strat de ganache de ciocolată amăruie. Repetă operațiunea astfel încât ultimul strat să fie de ganache.

,

Lasă prăjitura astfel asamblată la rece (0-8°C), minim 5 ore.

,

Poate te interesează și …