

Prăjitură Opera

Ingrediente

Pentru Acasă
Brutărie
Cofetărie & HoReCa
Moară
Fermă
PÂINE
SPECIALITĂȚI SĂRATE
DESERTURI
frișcă lichidă vegetală neîndulcită
ciocolată albă
Espresso
frișcă
frișcă vegetală lichidă
ciocolată amăruie
Pentru blat, pune în vasul unui mixer planetar mixul Swiss Roll, ouăle și apa. Mixează timp de 8 minute la viteză mare, până când compoziția își dublează volumul.
Încorporează făina de migdale cu ajutorul unei spatule siliconice.
Așază compoziția într-o tavă de 40 x 60 cm.
Coace blatul în cuptor la temperatura de 230°C pentru 6-7 minute.
Pentru crema de cafea, pune la foc frișca vegetală și ciocolata, amestecând continuu, până la omogenizare. Adaugă cafea espresso.
Bate 500 g frișcă vegetală până la obținerea consistenței optime și încorporează ganache-ul de ciocolată amăruie pregătit în prealabil.
Pentru asamblarea prăjiturii folosește o formă dreptunghiulară.
Începe asamblarea cu un strat de blat peste care adaugă un strat de cremă de cafea și un strat de ganache de ciocolată amăruie. Repetă operațiunea astfel încât ultimul strat să fie de ganache.
Lasă prăjitura astfel asamblată la rece (0-8°C), minim 5 ore.