Prăjitură Paris Brest

Pentru persoane

Timp de pregătire minute

Timp de coacere minute

PAKMAYA Retete Ingrediente

Ingrediente

Pentru coji de eclere:
Pentru cremă:
1
l

apă

1
kg

frișcă vegetală

450
g

alune de pădure

750
g

zahăr

PAKMAYA Retete Mod de preparare

Mod de preparare

Coaja de eclere:

,

Mixează cu paleta toate ingredientele timp de 1 minut la viteză mică și alte 4-5 minute la viteză medie spre mare. Transferă aluatul într-un poș cu dui rotund.

,

Într-o tavă tapetată în prealabil cu hârtie de copt/ covor silicon, trasează un cerc de aluat cu diametrul de 24 cm. Trasează încă un cerc lipit de primul în interior și apoi un al treilea cerc deasupra, pe îmbinarea celor două. Unge pe deasupra aluatul cu o pensulă înmuiată în gălbenuș de ou bătut și presară fulgi de migdale.

,

Coace la cuptor ventilat la o temperatură de 180°C, timp de 30 minute, cu puțin abur la debutul coacerii.

,

Crema de vanilie:

,

Adaugă în bolul mixerului crema pudră Vanilla Delice și apă și mixează la viteză mică 1 minut pentru omogenizare și alte 3 minute la viteză mare.

,

Crema astfel obținută se amestecă cu frișcă bătută în proporții egale.

,

Într-un vas, caramelizează zahărul până la obținerea unei culori auriu deschis, apoi adaugă alunele de pădure mărunțite și amestecă timp de 1 minut pentru omogenizare. Răstoarnă amestecul pe un tocator uns în prealabil cu ulei și lasă compoziția la răcit. După racire, rupe masa caramelizată în bucăți și râșnește-o cât mai fin la robot.

,

Adaugă apoi alunele pralinate la crema de vanilie și omogenizează bine. Transferă crema într-un pos cu sprit.

,

Asamblarea prăjiturii:

,

Taie cercul eclerului pe orizontală și asază baza pe un platou. Umple baza prăjiturii cu cremă de vanilie și alune pralinate și acoperă prăjitura cu partea superioară.

,

Decorează suprafața prăjiturii cu zahăr pudră cu aromă de vanilie Pakmaya.

,

Poate te interesează și …