Prăjitură Tosca

PAKMAYA Retete Persoane

Pentru 12 persoane

PAKMAYA Retete Timp de pregatire

Timp de pregătire 60 minute

PAKMAYA Retete Timp de coacere

Timp de coacere 20 minute

PAKMAYA Retete Ingrediente

Ingrediente

Pentru blat:
4

ouă

150
g

zahăr

100
g

făină

70
g

mac

1

praf de sare

extract vanilie

biscuiți simpli

Pentru cremă:
500
ml

lapte

3
linguri

zahăr

200
g

unt 82% grăsime (la temperatura camerei)

Pentru glazură:
150
g

ciocolată

100
g

smântână pentru frișcă min 30%

PAKMAYA Retete Mod de preparare

Mod de preparare

Prepară budinca de vanilie conform instrucțiunilor de pe ambalaj, după care se lasă la răcit, acoperită cu o folie de plastic, pentru a nu prinde coajă.

,

Cât se răcește budinca, pregătește blatul. Mixează ouăle întregi împreună cu zahărul și praful de sare până se tripleza volumul. Adaugă apoi treptat macul, împreună cu extractul de vanilie, făina și praful de copt. Toarnă compoziția într-o tavă tapetata cu hârtie de copt și nivelează cu o spatulă. Pune tava în cuptorul preîncălzit, la o temperatură de 180°C , timp de 15-20 de minute, după care lasă blatul la răcit.

,

Untul la temperatura camerei se mixează până se spumează. Apoi se adaugă treptat din budinca răcită mixand scurt după fiecare porție.

,

Peste blatul răcit, adaugă crema de vanilie, după care un strat de biscuit însiropați cu puțină cafea. Se dă tava la rece.

,

Pentru glazura de ciocolată înfierbântă ușor frisca și adaugă ciocolata bucățele. Ia de pe foc și amestecă până se topește complet ciocolata.

,

Toarnă glazură de ciocolată peste biscuit, iar la final poți decora prăjitura după preferințe, de exemplu cu fulgi de nuca de cocos, iar apoi las-o la frigider 12 ore înainte de servire.

,

Poftă bună!

,

Poate te interesează și …