Taie untul cubulețe și pune-l în mixer împreună cu făina, oul și apa rece și bicarbonatul stins cu puțină zeamă de lămâie.
,
Lasă la amestecat puțin, doar cât să se omogenizeze ingredientele. Lucrează aluatul repede pentru a nu se încălzi untul. Formează o bilă de aluat, acoperă cu o folie și dă aluatul la frigider pentru 30 de minute.
,
Toacă mărunt broccoli, rade dovlecelul și trage legumele în tigaie în puțin ulei. Adaugă o ceașcă de apă și lasă legumele la fiert 3-5 minute. Lasă-le ulterior la răcit.
,
Amestecă ouăle împreună cu smântâna, brânza sărată frământată și condimentele.
,
Întinde aluatul într-o tavă de tartă, așază legumele sotate și toarnă compoziția de ou cu smântână deasupra.
,
Coace quiche-ul în cuptor la 180°C până se rumenește.