Quiche cu ciuperci și usturoi verde

Pentru persoane

Timp de pregătire minute

Timp de coacere minute

PAKMAYA Retete Ingrediente

Ingrediente

Pentru blat:
150
g

făină

100
g

unt

1
buc

ou

1
lingură

de apă rece

Pentru umplutură:
2
buc

ouă

100
g

cremă de brânză

200
ml

smântână lichidă

1
lingură

amidon de porumb

o jumătate de ardei gras roșu

o jumătate de ardei gras galben

250
g

ciuperci

2
fire

usturoi proaspăt

PAKMAYA Retete Mod de preparare

Mod de preparare

Taie untul cubulețe și pune-l în mixer împreună cu făina, oul și apa rece.

,

Se lasă la amestecat puțin, doar cât să se omogenizeze ingredientele. Aluatul se lucrează repede pentru a nu se încalzi untul. Formează o bila de aluat, acoperă cu o folie și dă aluatul la frigider pentru 30 minute.

,

Bate ouăle spumă. Adaugă crema de brânză, smântana lichidă, amidonul de porumb.

,

Omogenizează toate ingredientele.

,

Ia aluatul de la frigider, întinde o foaie de aprox. 2 mm grosime pe masa presărată cu făină și decupează-l după formă. Se nivelează aluatul și se înțeapă cu o furculiță, ca să nu se umfle inestetic la copt.

,

Coace la foc potrivit de 180 de grade, pentru 20 de minute.

,

Peste aluatul copt toarnă sosul, ciupercile feliate, ardeii tocați și usturoiul proaspăt feliat.

,

Coace quiche-ul la 170 de grade pentru 20 - 25 de minute.

,

Se poate servi atât cald, cât și rece.

,

Poate te interesează și …