

Royal Chocolat

Ingrediente

Pentru Acasă
Brutărie
Cofetărie & HoReCa
Moară
Fermă
PÂINE
SPECIALITĂȚI SĂRATE
DESERTURI
ciocolată (amăruie sau ciocolată cu lapte)
smântână lichidă
unt
Ingrediente pentru 1 cadru de 58x38x4cm
Pentru blat: Adaugă ouăle, mixul și apa în cuva mixerului. Mixează la vitează mică până la omogenizarea ingredientelor, apoi continuă mixarea la viteză mare timp de 4-6 minute până când compoziția își dublează volumul.
Coace compoziția pentru blat într-o tavă cu diametru de 26 cm, în cuptor ventilat la 180°C timp de 20-25 minute.
Pentru mousse de ciocolată: Hidratează gelatina în apă rece. Topește ciocolata pe bain marie, amestecă până la omogenizare și las-o la răcit. Când crema atinge temperatura mediului ambiant, încorporează delicat și gelatina. Bate smântana pentru frișcă până la obținerea consistenței optime și amestec-o cu crema de cacao pregătită în prealabil.
Pentru glazură: Pune toate ingredientele într-un bol și topește-le pe bain marie. Lasă compoziția la răcit și pastreaz-o la temperatura camerei, acoperită cu o folie de plastic.
Peste blatul răcit, adaugă mousseul de ciocolată, lasă-l la congelator pentru 2-3 ore, după care scoate-l și adaugă glazura. Decorează-l după preferințe.