Royal Chocolat

Pentru persoane

PAKMAYA Retete Timp de pregatire

Timp de pregătire 100 minute

PAKMAYA Retete Timp de coacere

Timp de coacere 25 minute

PAKMAYA Retete Ingrediente

Ingrediente

Pentru blat:
280
g

ouă

40
ml

apă

Pentru mousse de ciocolată:
1
kg

ciocolată

1
kg

smântână pentru frișcă

Pentru glazură:
500
g

ciocolată (amăruie sau ciocolată cu lapte)

150
g

smântână lichidă

100
g

unt

PAKMAYA Retete Mod de preparare

Mod de preparare

Ingrediente pentru 1 cadru de 58x38x4cm

,

Pentru blat: Adaugă ouăle, mixul și apa în cuva mixerului. Mixează la vitează mică până la omogenizarea ingredientelor, apoi continuă mixarea la viteză mare timp de 4-6 minute până când compoziția își dublează volumul.

,

Coace compoziția pentru blat într-o tavă cu diametru de 26 cm, în cuptor ventilat la 180°C timp de 20-25 minute.

,

Pentru mousse de ciocolată: Hidratează gelatina în apă rece. Topește ciocolata pe bain marie, amestecă până la omogenizare și las-o la răcit. Când crema atinge temperatura mediului ambiant, încorporează delicat și gelatina. Bate smântana pentru frișcă până la obținerea consistenței optime și amestec-o cu crema de cacao pregătită în prealabil.

,

Pentru glazură: Pune toate ingredientele într-un bol și topește-le pe bain marie. Lasă compoziția la răcit și pastreaz-o la temperatura camerei, acoperită cu o folie de plastic.

,

Peste blatul răcit, adaugă mousseul de ciocolată, lasă-l la congelator pentru 2-3 ore, după care scoate-l și adaugă glazura. Decorează-l după preferințe.

,

Poate te interesează și …