Ruladă cu inserție de fructe și cremă mascarpone

Pentru persoane

Timp de pregătire minute

Timp de coacere minute

PAKMAYA Retete Ingrediente

Ingrediente

Pentru aluat:
Pentru cremă:
0.4
kg

fructe proaspete (zmeură, căpșune, afine)

0.075
kg

zahăr

0.05
kg

amidon de porumb

0.05
l

apă

0.4
kg

mascarpone

PAKMAYA Retete Mod de preparare

Mod de preparare

În mixerul de patiserie se adaugă Mix Swiss Roll, Mix Macaron 21% și oul proaspăt, se mixeaza la viteză mică timp de 1 min și la viteză mare timp de 10 min, până compoziția își dublează volumul.

,

Pentru obținerea unei foi de ruladă cu grosimea de aproximativ 3 mm se recomandă a se adăuga 400 g de compoziție la o tavă cu următoarele dimensiuni: lățime = 40cm, lungime = 60cm. Se coace la temperatura de 250°C timp de 5-6 minute.

,

Se așază foaia de ruladă pe o folie alimentară de plastic, peste foaie se întinde inserția de căpșuni. Se nivelează astfel încăt stratul să fie uniform. Peste aceasta se intinde uniform un strat de cremă mascarpone.

,

Se rulează cu grijă, ajutându-vă de folia de plastic. La final se învelește rulada complet în folie, strângând-o la capete. Se lasă rulada la rece pentru 2-3 ore la frigider sau cel puțin 30-40 minute la congelator.

,

Prepararea cremei: Fructele se pun într-o oală, pe foc mic, împreună cu zahărul. Se amestecă continuu, timp de 10 minute. Separat, într-un vas, se amestecă amidonul cu apă și se adaugă peste amestul de fructe. Se mai ține pe foc câteva minute, până amestecul se îngroașă. În bolul unui mixer se adaugă mascarpone și zahăr pudră cu aromă de vanilie și se spumează puțin.

,

Poate te interesează și …