RULADĂ CU MAC Pakmaya

Ruladă cu mac

Pentru persoane

Timp de pregătire minute

Timp de coacere minute

PAKMAYA Retete Ingrediente

Ingrediente

Pentru aluat:
1
kg

făină albă de grâu 650

100
g

zahăr

50
g

margarină pentru aluat/ulei de floarea soarelui

500
ml

apă

Pentru umplutură:
500
g

mac

250
g

zahăr tos

60
g

miere

150
g

ouă

PAKMAYA Retete Mod de preparare

Mod de preparare

Malaxează lent toate ingredientele pentru aluat timp de 6 minute și 8 minute rapid (margarina/ uleiul de floarea soarelui se adaugă în treapta a două de malaxare).

,

Odihnă în cazan: 10 minute.

,

Divizare: la gramajul dorit; modelare rotundă.

,

Predospire în bilă: 15 minute.

,

Modelare finală și umplere: laminare, umplere, rulare.

,

Dospire: 15 minute la o temperatură de 35°C și umiditate relativă: 75 – 80%.

,

La finalul dospirii suprafața ruladei se va unge cu o emulsie formată din galbenușul de ou rămas.

,

Coacere: la o temperatura de 180°C, timp de 20 minute, cu puțin abur.

,

Pregătirea umpluturii cu mac: într-un vas cu apă, pune macul la fiert pentru 30 minute. După fierbere, scurge apa, amestecă macul cu zahăr și râșnește-l prin mașina de râșnit. În amestecul obținut, adaugă mierea și albușul de ou și omogenizează bine toată compoziția.

,

Poate te interesează și …