SPECIALITĂȚI SĂRATE
făină albă de grâu 650
zahăr
margarină pentru aluat/ulei de floarea soarelui
apă
mac
zahăr tos
miere
ouă
Malaxează lent toate ingredientele pentru aluat timp de 6 minute și 8 minute rapid (margarina/ uleiul de floarea soarelui se adaugă în treapta a două de malaxare).
Odihnă în cazan: 10 minute.
Divizare: la gramajul dorit; modelare rotundă.
Predospire în bilă: 15 minute.
Modelare finală și umplere: laminare, umplere, rulare.
Dospire: 15 minute la o temperatură de 35°C și umiditate relativă: 75 – 80%.
La finalul dospirii suprafața ruladei se va unge cu o emulsie formată din galbenușul de ou rămas.
Coacere: la o temperatura de 180°C, timp de 20 minute, cu puțin abur.
Pregătirea umpluturii cu mac: într-un vas cu apă, pune macul la fiert pentru 30 minute. După fierbere, scurge apa, amestecă macul cu zahăr și râșnește-l prin mașina de râșnit. În amestecul obținut, adaugă mierea și albușul de ou și omogenizează bine toată compoziția.