Ruladă cu mac

Pentru persoane

PAKMAYA Retete Timp de pregatire

Timp de pregătire 90 minute

PAKMAYA Retete Timp de coacere

Timp de coacere 20 minute

PAKMAYA Retete Ingrediente

Ingrediente

Pentru aluat:
250
g

făină

200
ml

lapte

1
linguriță

zahăr tos

1

ou

50
g

unt

1/2
linguriță

sare

Pentru umplutură:
200
g

mac

1/2
pahar

zahăr tos

1
lingură

miere

1

albuș de ou

PAKMAYA Retete Mod de preparare

Mod de preparare

Prepară umplutura: fierbe macul timp de 30 minute, scurge apa și amestecă macul cu zahărul și apoi dă-l prin mașina de măcinat. Adaugă mierea și albușul de ou în amestecul obținut.

,

Prepară aluatul: amestecă făina cu drojdia uscată instant, adaugă laptele cald, zahăr, ou, unt topit și sarea, frământă bine și lasă-l la dospit.

,

Întinde aluatul într-o fâșie lungă și groasă de 0.5 cm și unge-l cu unt moale.

,

Pune deasupra aluatului un strat de mac și formează o ruladă.

,

Dacă dorești, poți cresta rulada cu un cuțit pe ambele părți, făcând câteva tăieturi pe diagonală.

,

Unge apoi suprafața ruladei cu albușul rămas și las-o să crească timp de 15 minute.

,

Coace rulada în cuptor, la o temperatură de 180°C, timp de 20 minute.

,

Poftă bună!

,

Poate te interesează și …