

Ruladă cu mac

Ingrediente

Pentru Acasă
Brutărie
Cofetărie & HoReCa
Moară
Fermă
PÂINE
SPECIALITĂȚI SĂRATE
DESERTURI
Pentru persoane
Timp de pregătire 90 minute
Timp de coacere 20 minute
făină
lapte
zahăr tos
ou
unt
sare
mac
zahăr tos
miere
albuș de ou
Prepară umplutura: fierbe macul timp de 30 minute, scurge apa și amestecă macul cu zahărul și apoi dă-l prin mașina de măcinat. Adaugă mierea și albușul de ou în amestecul obținut.
Prepară aluatul: amestecă făina cu drojdia uscată instant, adaugă laptele cald, zahăr, ou, unt topit și sarea, frământă bine și lasă-l la dospit.
Întinde aluatul într-o fâșie lungă și groasă de 0.5 cm și unge-l cu unt moale.
Pune deasupra aluatului un strat de mac și formează o ruladă.
Dacă dorești, poți cresta rulada cu un cuțit pe ambele părți, făcând câteva tăieturi pe diagonală.
Unge apoi suprafața ruladei cu albușul rămas și las-o să crească timp de 15 minute.
Coace rulada în cuptor, la o temperatură de 180°C, timp de 20 minute.
Poftă bună!