

Ruladă de lămâie cu cremă de mascarpone și miere

Pentru persoane

Timp de pregătire minute

Timp de coacere minute

Ingrediente
făină
sare
ouă
zahăr tos
zeamă lămâie
coaja rasă de la o lămâie

Mod de preparare
Pentru blat, preîncălziți cuptorul la 190 °C. Pregătiți o tavă, pe care s-a întins, în prealabil, hârtie pergament, unsă cu ulei și tapetată cu făină. Acest lucru te va ajuta să scoți blatul din tavă fără a se rupe.
Într-un bol mediu, amestecați făina, praful de copt și sarea.
Într-un mixer, mixati ouăle și zahărul, la viteza mare, timp de 3 minute, până când compoziția se albește și capătă o consistență vâscoasă. Se adaugă zeama de lămâie, coaja rasă de la o lămâie și zahăr vanilinat.
La final se adaugă amestecul format din făină, praf de copt și sare și se continuă mixarea până când compoziția își dublează volumul.
Întindeți cât mai uniform compoziția pe tava de copt. Se coace la o temperatură de 190°C, timp de 10-12 minute.
Se scoate de la cuptor, se acoperă cu un prosop umed și se trece la prepararea cremei.
Pentru cremă, În bolul mixerului se amestecă brânza mascarpone cu smântâna, zahărul pudră cu aromă de vanilie, miere și sare până la obținerea unui amestec omogen.
Pentru asamblarea prăjiturii, crema de brânză se întinde uniform pe foaia de ruladă.
Se rulează foaia și se taie capetele prăjiturii pentru un aspect estetic.
Se pudrează cu zahăr pudră cu aromă de vanilie, se feliază și se servește rece.
Notă: Rulada umplută poate fi pregătită în avans și depozitată la frigider, fără a fi pudrată cu zahăr, învelită în folie de plastic. De asemenea poate fi congelată pe o durată de maxim 3 luni, decongelată, pudrată cu zahăr pudră cu aromă de vanilie și feliată înainte de servire.


Zahăr pudră cu aromă de vanilie 80g

Praf de copt 10g
Poate te interesează și …

10 pers.

30 min.

25 min.