Ruladă de lămâie cu cremă de mascarpone și miere

Pentru persoane

Timp de pregătire minute

Timp de coacere minute

PAKMAYA Retete Ingrediente

Ingrediente

Pentru blat:
100
g

făină

1
lingură

sare

2
buc

ouă

150
g

zahăr tos

50
ml

zeamă lămâie

coaja rasă de la o lămâie

Pentru cremă:
350
g

mascarpone

80
g

miere

30
g

smântână

1
linguriță

sare

PAKMAYA Retete Mod de preparare

Mod de preparare

Pentru blat, preîncălziți cuptorul la 190 °C. Pregătiți o tavă, pe care s-a întins, în prealabil, hârtie pergament, unsă cu ulei și tapetată cu făină. Acest lucru te va ajuta să scoți blatul din tavă fără a se rupe.

,

Într-un bol mediu, amestecați făina, praful de copt și sarea.

,

Într-un mixer, mixati ouăle și zahărul, la viteza mare, timp de 3 minute, până când compoziția se albește și capătă o consistență vâscoasă. Se adaugă zeama de lămâie, coaja rasă de la o lămâie și zahăr vanilinat.

,

La final se adaugă amestecul format din făină, praf de copt și sare și se continuă mixarea până când compoziția își dublează volumul.

,

Întindeți cât mai uniform compoziția pe tava de copt. Se coace la o temperatură de 190°C, timp de 10-12 minute.

,

Se scoate de la cuptor, se acoperă cu un prosop umed și se trece la prepararea cremei.

,

Pentru cremă, În bolul mixerului se amestecă brânza mascarpone cu smântâna, zahărul pudră cu aromă de vanilie, miere și sare până la obținerea unui amestec omogen.

,

Pentru asamblarea prăjiturii, crema de brânză se întinde uniform pe foaia de ruladă.

,

Se rulează foaia și se taie capetele prăjiturii pentru un aspect estetic.

,

Se pudrează cu zahăr pudră cu aromă de vanilie, se feliază și se servește rece.

,

Notă: Rulada umplută poate fi pregătită în avans și depozitată la frigider, fără a fi pudrată cu zahăr, învelită în folie de plastic. De asemenea poate fi congelată pe o durată de maxim 3 luni, decongelată, pudrată cu zahăr pudră cu aromă de vanilie și feliată înainte de servire.

,

Poate te interesează și …