Ruladă diplomat cu fructe

Pentru persoane

Timp de pregătire minute

Timp de coacere minute

PAKMAYA Retete Ingrediente

Ingrediente

Pentru aluat:
350
g

ouă

50
ml

apă

Pentru umplutură:
250
g

smântână pentru frișcă

200
ml

lapte

2
buc

gălbenuș de ou

300
g

fructe proaspete (kiwi, zmeură, căpșune)

PAKMAYA Retete Mod de preparare

Mod de preparare

În cuva mixerului, adaugă ouăle și mixul Roll Mix Vanilla. Mixează la viteza mică până la omogenizarea ingredientelor, după care continuă mixarea la viteza mare timp de 4-6 minute, până când compoziția își dublează volumul.

,

În cazul foilor de ruladă, pentru o tavă cu dimensiunea 40x60 cm, se dozează 500g compoziție, se întinde uniform și se coace în cuptorul ventilat la o temperatură de 250°C, timp de 4-5 minute.

,

Pregătirea cremei diplomat: pune gelatina într-un vas cu 100 ml apă rece și las-o 10 minute la hidratat. În alt vas, pus pe bain marie, adaugă galbenușurile de ou și zahărul și amestecă cu telul până la omogenizare, apoi adaugă treptat laptele.

,

Continuă să amesteci până la îngroșarea cremei, apoi adaugă gelatina și amestecă până la dizolvarea totală a acesteia.

,

Separat, în bolul unui mixer, adaugă smântâna pentru frișcă și bate până aceasta se întărește. Frișca astfel obținută se va încorpora treptat în crema de vanilie, apoi se va pune la frigider pentru 30 minute.

,

Întinde uniform crema peste foaia de ruladă, apoi așază fructele proaspete tăiate bucățele și rulează cât se poate de strâns.

,

Pune rulada la frigider pentru minim 2 ore înainte de servire.

,

Poate te interesează și …