SPECIALITÄ‚ÈšI SÄ‚RATE
Pentru 10 persoane
Timp de pregătire 90 minute
Timp de coacere 20 minute
făină
unt
lapte cald
ouă
praf de sare
zahăr pudră
ou pentru uns
miere (pentru uns)
Cerne făina. Separat, amestecă drojdia cu puţin zahăr şi cu 1-2 linguri de lapte, apoi răstoarnă amestecul în făină şi începe să frămânţi aluatul. Încorporează ouăle unul câte unul, restul de lapte, zahărul, untul şi sarea. Frământa un aluat elastic și lasă-l la crescut până își dublează volumul.
Întinde aluatul sub forma unui dreptunghi, apoi rulează-l și taie-l în fâșii de 2 cm. Pune rulourile astfel formate într-o tavă cu hârtie de copt, la o mică distanță, unge-le cu un ou bătut şi mai lasă-le la dospit 20 de minute.
Pune rulourile la copt în cuptorul preîncălzit la 170°C, timp de 15-20 minute, până se rumenesc. Atunci când rulourile sunt gata, lasă-le să se răcească, apoi unge-le cu miere.
Poftă bună!