RULOURI DULCI CU MIERE

PAKMAYA Retete Persoane

Pentru 10 persoane

PAKMAYA Retete Timp de pregatire

Timp de pregătire 90 minute

PAKMAYA Retete Timp de coacere

Timp de coacere 20 minute

PAKMAYA Retete Ingrediente

Ingrediente

General:
500
g

făină

60
g

unt

250
ml

lapte cald

2

ouă

1

praf de sare

1-2
linguri

zahăr pudră

1

ou pentru uns

100
g

miere (pentru uns)

PAKMAYA Retete Mod de preparare

Mod de preparare

Cerne făina. Separat, amestecă drojdia cu puţin zahăr şi cu 1-2 linguri de lapte, apoi răstoarnă amestecul în făină şi începe să frămânţi aluatul. Încorporează ouăle unul câte unul, restul de lapte, zahărul, untul şi sarea. Frământa un aluat elastic și lasă-l la crescut până își dublează volumul.

,

Întinde aluatul sub forma unui dreptunghi, apoi rulează-l și taie-l în fâșii de 2 cm. Pune rulourile astfel formate într-o tavă cu hârtie de copt, la o mică distanță, unge-le cu un ou bătut şi mai lasă-le la dospit 20 de minute.

,

Pune rulourile la copt în cuptorul preîncălzit la 170°C, timp de 15-20 minute, până se rumenesc. Atunci când rulourile sunt gata, lasă-le să se răcească, apoi unge-le cu miere.

,

Poftă bună!

,

Poate te interesează È™i …