Sărățele fără gluten

Pentru persoane

Timp de pregătire minute

Timp de coacere minute

PAKMAYA Retete Ingrediente

Ingrediente

Pentru aluat:
100
g

unt

150
g

brânză telemea rasă

270
g

făină fără gluten

60
g

smântână

1

ou

0.5
linguriță

sare

Pentru decor:
60
g

parmezan ras

1

ou

susan - după preferințe

mac - după preferințe

PAKMAYA Retete Mod de preparare

Mod de preparare

Amestecă făina cu untul rece până când se formează un aluat sfărâmicios.

,

Adaugă telemeaua rasă, smântâna, oul și sarea. Amestecă până când se obține un aluat omogen.

,

După ce aluatul este omogen, învelește-l în folie de plastic și ține-l în congelator pentru 10 minute.

,

Scoate aluatul din congelator și întinde-l pe suprafața de lucru bine presărată cu făină, într-o foaie subțire.

,

Taie sărățele în mărimea dorită și așază-le în tava acoperită cu hârtie de copt.

,

Unge sărățelele cu ou bătut.

,

Presară parmezan, susan sau mac, după preferințe.

,

Coace sărățelele fără gluten în cuptorul încins la 180°C pentru 15 minute sau până când sunt rumenite.

,

Poftă bună!

,

Poate te interesează și …