Saveur Framboise

Pentru persoane

Timp de pregătire minute

Timp de coacere minute

PAKMAYA Retete Ingrediente

Ingrediente

Pentru blat:
Pentru mousse de ciocolată:
800
g

ciocolată neagră bănuți

1400
g

frișcă vegetală

Pentru mousse zmeură (framboises):
1
kg

piure de zmeură (zmeură proaspătă sau congelată, mixată)

300
g

zahăr

30
ml

apă

1200
g

frișcă vegetală

Pentru decor:
1
kg

zmeură proaspătă

PAKMAYA Retete Mod de preparare

Mod de preparare

În cuva mixerului se adaugă ouăle și mixul. Se mixează la viteză mică până la omogenizarea ingredientelor după care se continuă mixarea la viteză mare timp de 4-6 minute până când compoziţia își dublează volumul.

,

Se coace în cuptor ventilat la 180°C timp de 45-50 minute, în funcţie de gramajul produsului.

,

Se așează blatul în formă și se însiropează.

,

Pentru mousse-ul de ciocolată, se topește ciocolata pe bain marine și se păstrează la cald. Se mixează frișca până când telul lasă urme în amestec (montat 80%). Se incorporează, cu o spatulă, 25% din amestec în ciocolata topită după care se încorporează ciocolata în amestecul cu frișca rămasă.

,

Se pune mousse-ul peste blat și se dă la rece până prinde pojghița deasupra.

,

Pentru mousse-ul de zmeură, Se înmoaie gelatina în apă rece . Piureul de zmeură cu zahărul se încălzesc pe foc până se topește zahărul (40-45 grade). Se adaugă gelatina și se omogenizează. Se mixeaxă frișca până când țelul lasă urme în amestec (montat 80%). Se încorporează, cu o spatulă, 25% din amestec în piureul de fructe după care se încorporează piureul în amestecul cu frișca rămasă.

,

Se adaugă mousse-ul de zmeura peste mousse-ul de ciocolată și se introduce din nou la rece.

,

Se decoreaza cu zmeura proaspata.

,

Poate te interesează și …