

Saveur Framboise

Ingrediente

Pentru Acasă
Brutărie
Cofetărie & HoReCa
Moară
Fermă
PÂINE
SPECIALITĂȚI SĂRATE
DESERTURI
ouă
ciocolată neagră bănuți
frișcă vegetală
piure de zmeură (zmeură proaspătă sau congelată, mixată)
zahăr
apă
frișcă vegetală
zmeură proaspătă
În cuva mixerului se adaugă ouăle și mixul. Se mixează la viteză mică până la omogenizarea ingredientelor după care se continuă mixarea la viteză mare timp de 4-6 minute până când compoziţia își dublează volumul.
Se coace în cuptor ventilat la 180°C timp de 45-50 minute, în funcţie de gramajul produsului.
Se așează blatul în formă și se însiropează.
Pentru mousse-ul de ciocolată, se topește ciocolata pe bain marine și se păstrează la cald. Se mixează frișca până când telul lasă urme în amestec (montat 80%). Se incorporează, cu o spatulă, 25% din amestec în ciocolata topită după care se încorporează ciocolata în amestecul cu frișca rămasă.
Se pune mousse-ul peste blat și se dă la rece până prinde pojghița deasupra.
Pentru mousse-ul de zmeură, Se înmoaie gelatina în apă rece . Piureul de zmeură cu zahărul se încălzesc pe foc până se topește zahărul (40-45 grade). Se adaugă gelatina și se omogenizează. Se mixeaxă frișca până când țelul lasă urme în amestec (montat 80%). Se încorporează, cu o spatulă, 25% din amestec în piureul de fructe după care se încorporează piureul în amestecul cu frișca rămasă.
Se adaugă mousse-ul de zmeura peste mousse-ul de ciocolată și se introduce din nou la rece.
Se decoreaza cu zmeura proaspata.