Savoare de vară cu gem de vișine

Pentru persoane

Timp de pregătire minute

Timp de coacere minute

PAKMAYA Retete Ingrediente

Ingrediente

General:
500
g

făină

150
ml

lapte cald

150
ml

ulei

150
ml

apă caldă

1
lingură

zahăr

gem de vișine

fistic mărunțit

1

gălbenuș de ou

PAKMAYA Retete Mod de preparare

Mod de preparare

Amestecă făina, zahărul, drojdia uscată instant, laptele și uleiul, apoi adaugă treptat apa călduță.

,

Frământă timp de 10 minute, până obții un aluat fin.

,

Acoperă cu o pânză curată și lasă aluatul la dospit pentru 35-40 minute.

,

Împarte aluatul în 3 bucăți și întinde fiecare bucată de aluat cu ajutorul unui sucitor.

,

Întinde gemul de vișine și presară fistic mărunțit, apoi repetă această procedură încă o dată.

,

Unge aluatul cu gălbenuș de ou.

,

Taie aluatul în 16 părți egale și răsucește fiecare bucată.

,

Coace prăjitura la 180°C pentru 20-30 minute.

,

Poftă bună!

,

Poate te interesează și …