Pentru Acasă
Brutărie
Cofetărie & HoReCa
Moară
Fermă
Pâine
Baghete
Colaci
Chifle
Cornuri
Covrigi și sărățele
Lipii
Pizza
Cozonaci
Pască
Mucenici
Tarte
Plăcinte și melci
Checuri
Prăjituri
Torturi
Biscuiți și fursecuri
Croissante
Eclere
Gogoși
Vafe
Macarons
Budincă
Conserve de fructe și legume
PÂINE
Drojdie
Premixuri pentru panificație
Alte ingrediente panificație
Amelioratori făină
Toate categoriile
SPECIALITĂȚI SĂRATE
Premixuri panificație
Alte ingrediente
Amelioratori pentru panificație
DESERTURI
Soluții complete pentru desert
Mixuri și premixuri pentru cozonac
Ingrediente pentru prăjituri
Conservanți alimentari
Colaci, melci și împletituri, Dulce
Pentru persoane
Timp de pregătire minute
Timp de coacere minute
făină
drojdie uscată instant Pakmaya 10g
lapte cald
ulei
apă caldă
zahăr
gem de vișine
fistic mărunțit
gălbenuș de ou
Amestecă făina, zahărul, drojdia uscată instant, laptele și uleiul, apoi adaugă treptat apa călduță.
Frământă timp de 10 minute, până obții un aluat fin.
Acoperă cu o pânză curată și lasă aluatul la dospit pentru 35-40 minute.
Împarte aluatul în 3 bucăți și întinde fiecare bucată de aluat cu ajutorul unui sucitor.
Întinde gemul de vișine și presară fistic mărunțit, apoi repetă această procedură încă o dată.
Unge aluatul cu gălbenuș de ou.
Taie aluatul în 16 părți egale și răsucește fiecare bucată.
Coace prăjitura la 180°C pentru 20-30 minute.
Poftă bună!
Prăjituri, Dulce, Rețete video
10 pers.
30 min.
25 min.
Prăjituri, Dulce
Pască și mucenici, Dulce
180 min.
60 min.
Cozonaci, Dulce
240 min.
Torturi, Dulce
15 pers.
80 min.
Biscuiți și fursecuri, Dulce, Rețete video