Sekerpare cu alune

PAKMAYA Retete Persoane

Pentru 15 persoane

PAKMAYA Retete Timp de pregatire

Timp de pregătire 30 minute

PAKMAYA Retete Timp de coacere

Timp de coacere 25 minute

PAKMAYA Retete Ingrediente

Ingrediente

Pentru aluat:
500
g

făină

250
g

unt

60
g

griș

60
g

alune măcinate

2

ouă

Pentru însiropat:
500
g

zahăr

500
ml

apă

sucul de la o jumătate de lămâie

Pentru decor:
15

migdale întregi

PAKMAYA Retete Mod de preparare

Mod de preparare

Pune într-un bol făina, adaugă untul la temperatura camerei, zahărul pudră cu aromă de vanilie, grişul, alunele măcinate, apoi praful de copt şi ouăle. Amestecă ingredientele până la omogenizare, apoi frământă ușor, până când obții un aluat omogen.

,

Unge o tavă cu puțin unt.Modelează din aluat bile de dimensiunea unei nuci și aşază-le în tavă. Deasupra fiecărei bile de aluat pune câte o migdală întreagă, în mijloc.Pune tava în cuptor și coace bilele timp de 20-25 minute, la o temperatură de 170°C.

,

Cât timp se coc Sekerparele, pregăteşte siropul. Într-o cratiță, toarnă zahărul și apa, apoi fierbe siropul timp de 5-7 minute, până se topeşte zahărul. Adaugă și sucul de la jumătate de lămâie.După ce Sekerparele s-au copt, scoate tava din cuptor şi toarnă peste ele siropul, apoi scoate-le pe o tavă pentru servire.

,

Poftă bună!

,

Poate te interesează și …