

Sekerpare cu alune

Ingrediente

Pentru 15 persoane
Timp de pregătire 30 minute
Timp de coacere 25 minute
făină
unt
griș
alune măcinate
ouă
zahăr
apă
sucul de la o jumătate de lămâie
migdale întregi
Pune într-un bol făina, adaugă untul la temperatura camerei, zahărul pudră cu aromă de vanilie, grişul, alunele măcinate, apoi praful de copt şi ouăle. Amestecă ingredientele până la omogenizare, apoi frământă ușor, până când obții un aluat omogen.
Unge o tavă cu puțin unt.Modelează din aluat bile de dimensiunea unei nuci și aşază-le în tavă. Deasupra fiecărei bile de aluat pune câte o migdală întreagă, în mijloc.Pune tava în cuptor și coace bilele timp de 20-25 minute, la o temperatură de 170°C.
Cât timp se coc Sekerparele, pregăteşte siropul. Într-o cratiță, toarnă zahărul și apa, apoi fierbe siropul timp de 5-7 minute, până se topeşte zahărul. Adaugă și sucul de la jumătate de lămâie.După ce Sekerparele s-au copt, scoate tava din cuptor şi toarnă peste ele siropul, apoi scoate-le pe o tavă pentru servire.
Poftă bună!
Pentru Acasă
Brutărie
Cofetărie & HoReCa
Moară
Fermă
PÂINE
SPECIALITĂȚI SĂRATE
DESERTURI