Pune într-un bol făina, adaugă untul la temperatura camerei, zahărul pudră cu aromă de vanilie, grişul, alunele măcinate, apoi praful de copt şi ouăle. Amestecă ingredientele până la omogenizare, apoi frământă ușor, până când obții un aluat omogen.
,
Unge o tavă cu puțin unt.Modelează din aluat bile de dimensiunea unei nuci și aşază-le în tavă. Deasupra fiecărei bile de aluat pune câte o migdală întreagă, în mijloc.Pune tava în cuptor și coace bilele timp de 20-25 minute, la o temperatură de 170°C.
,
Cât timp se coc Sekerparele, pregăteşte siropul. Într-o cratiță, toarnă zahărul și apa, apoi fierbe siropul timp de 5-7 minute, până se topeşte zahărul. Adaugă și sucul de la jumătate de lămâie.După ce Sekerparele s-au copt, scoate tava din cuptor şi toarnă peste ele siropul, apoi scoate-le pe o tavă pentru servire.