Sirop de căpșune și vanilie

PAKMAYA Retete Persoane

Pentru 4 persoane

PAKMAYA Retete Timp de pregatire

Timp de pregătire 12 minute

Timp de coacere minute

PAKMAYA Retete Ingrediente

Ingrediente

General:
1
cană

căpșune

1
cană

zahăr

1
cană

apă

semințele de la o păstaie de vanilie

PAKMAYA Retete Mod de preparare

Mod de preparare

Pregătește ingredientele: spală și taie căpșunele în cubulețe, răzuie semințele de la o păstaie de vanilie.

,

Pune căpșunele, zahărul, apa, sarea de lămâie și semințele de la păstaia de vanilie într-o cratiță mică și pune-o la foc mediu-înalt. Adu amestecul la fierbere. Apoi, lasă siropul să fiarbă timp de 12 minute sau până când amestecul devine roz închis, amestecând din când în când. Așază o strecurătoare cu ochiuri de plasă peste o cană de măsurare și toarnă siropul în strecurătoarea cu ochiuri, prinzând căpșunele.

,

Lasă siropul să se răcească timp de o oră, apoi toarnă-l într-o sticlă. Așază în interiorul sticlei păstaia de vanilie rămasă.

,

Siropul se păstrează la frigider.

,

Savurare placută!

,

Poate te interesează și …