

Socată

Ingrediente

Pentru Acasă
Brutărie
Cofetărie & HoReCa
Moară
Fermă
PÂINE
SPECIALITĂȚI SĂRATE
DESERTURI
Pentru 20 persoane
Timp de pregătire 20 minute
Timp de coacere minute
Spală cu atenție florile de soc și pune-le pe fundul borcanului. Acoperă cu zahăr, apoi adaugă sucul de lămâie și coaja tăiată felii. Pune apă cât să acopere totul și lasă până a doua zi.
În cea de a doua zi, umple borcanul cu apă rece și amestecă, adaugă drojdia (pentru a fermenta), acoperă cu tifon și lasă la loc cald și însorit pentru încă 2-3 zile (depinde de temperatura din încăpere și de gradul de aciditate dorit al socatei).
În fiecare dimineață și seară se amestecă în borcan și se gustă socata. Când a ajuns la aciditatea dorită, socata se strecoară, se pune în sticle și se ține la frigider. Socata se servește rece.
Savurare placută!