Socată

PAKMAYA Retete Persoane

Pentru 20 persoane

PAKMAYA Retete Timp de pregatire

Timp de pregătire 20 minute

Timp de coacere minute

PAKMAYA Retete Ingrediente

Ingrediente

General:
10

flori mari soc

500
g

zahăr

1

lămâie mare

borcan 5l

PAKMAYA Retete Mod de preparare

Mod de preparare

Spală cu atenție florile de soc și pune-le pe fundul borcanului. Acoperă cu zahăr, apoi adaugă sucul de lămâie și coaja tăiată felii. Pune apă cât să acopere totul și lasă până a doua zi.

,

În cea de a doua zi, umple borcanul cu apă rece și amestecă, adaugă drojdia (pentru a fermenta), acoperă cu tifon și lasă la loc cald și însorit pentru încă 2-3 zile (depinde de temperatura din încăpere și de gradul de aciditate dorit al socatei).

,

În fiecare dimineață și seară se amestecă în borcan și se gustă socata. Când a ajuns la aciditatea dorită, socata se strecoară, se pune în sticle și se ține la frigider. Socata se servește rece.

,

Savurare placută!

,

Poate te interesează și …