

Sopapillas

Ingrediente

Pentru Acasă
Brutărie
Cofetărie & HoReCa
Moară
Fermă
PÂINE
SPECIALITĂȚI SĂRATE
DESERTURI
miere
Într-un bol mare, amestecați făina, praful de copt Pakmaya, zahărul și sarea.
Adăugați untura sau untul și amestecați până obțineți o textură nisipoasă.
Turnați treptat apa caldă și frământați până obțineți un aluat omogen și elastic.
Acoperiți aluatul cu un prosop curat și lăsați-l să se odihnească timp de 20 de minute.
Pe o suprafață ușor înfăinată, întindeți aluatul până la o grosime de aproximativ 3 mm.
Tăiați aluatul în pătrate sau triunghiuri de aproximativ 5 cm.
Încingeți uleiul într-o tigaie adâncă la aproximativ 180°C.
Prăjiți bucățile de aluat în uleiul încins, câte 30 de secunde pe fiecare parte, până devin aurii și pufoase.
Scoateți-le pe un prosop de hârtie pentru a absorbi excesul de ulei.
Serviți sopaipillas calde, pudrate cu zahăr și stropite cu miere, după preferință.