Sopapillas

Pentru persoane

Timp de pregătire minute

Timp de coacere minute

PAKMAYA Retete Ingrediente

Ingrediente

General:
300
g

făină albă 000

1
lingură

zahăr

2
linguri

unt

125
ml

apă caldă

5
g

sare

Pentru servire:
PAKMAYA Retete Mod de preparare

Mod de preparare

Într-un bol mare, amestecați făina, praful de copt Pakmaya, zahărul și sarea.

,

Adăugați untura sau untul și amestecați până obțineți o textură nisipoasă.

,

Turnați treptat apa caldă și frământați până obțineți un aluat omogen și elastic.

,

Acoperiți aluatul cu un prosop curat și lăsați-l să se odihnească timp de 20 de minute.

,

Pe o suprafață ușor înfăinată, întindeți aluatul până la o grosime de aproximativ 3 mm.

,

Tăiați aluatul în pătrate sau triunghiuri de aproximativ 5 cm.

,

Încingeți uleiul într-o tigaie adâncă la aproximativ 180°C.

,

Prăjiți bucățile de aluat în uleiul încins, câte 30 de secunde pe fiecare parte, până devin aurii și pufoase.

,

Scoateți-le pe un prosop de hârtie pentru a absorbi excesul de ulei.

,

Serviți sopaipillas calde, pudrate cu zahăr și stropite cu miere, după preferință.

,

Poate te interesează și …