Stea cu umplutură de ciocolată

PAKMAYA Retete Persoane

Pentru 8 persoane

PAKMAYA Retete Timp de pregatire

Timp de pregătire 90 minute

PAKMAYA Retete Timp de coacere

Timp de coacere 30 minute

PAKMAYA Retete Ingrediente

Ingrediente

Pentru aluat:
500
g

făină

250
ml

lapte cald

50
g

zahăr

125
ml

ulei

1
buc

gălbenuș de ou

Pentru umplutură:
200
g

cremă de ciocolată

100
g

fulgi de ciocolată

1
buc

ou

PAKMAYA Retete Mod de preparare

Mod de preparare

Pune într-un castron făina, drojdia pentru cozonac, toarnă apoi laptele cald, presară zahărul, toarnă uleiul şi apoi gălbenușul de ou. Amestecă-le până la omogenizare, apoi frământă până când obții un aluat nelipicios.Modelează aluatul în formă de bilă și lasă-l la dospit, acoperit cu folie alimentară, la temperatura camerei, timp de 45 minute.

,

Unge un blat de lemn cu puțin ulei, apoi aşază bila de aluat şi împarte-l în 4 bucăți egale.Întinde cu sucitorul fiecare bucată de aluat, până obții un cerc cu diametrul de 23-25 cm. Aşază prima foaie de aluat într-o tavă tapetată cu hârtie de copt și întinde peste ea 2 linguri de cremă de ciocolată, apoi presară câțiva fulgi de ciocolată.Peste prima foaie aşază o altă foaie de aluat şi repetă paşii de mai sus. Ultima foaie de aluat nu se unge cu cremă de ciocolată.Peste cercurile de aluat suprapuse, pune un pahar cu diametrul de 5 cm, cu gura în jos. Taie foile de aluat în 16 triunghiuri egale, de la marginea paharului din centru până la marginea cercurilor de aluat.Rând pe rând, unește câte două fâșii de aluat, răsucindu-le de câte două ori spre exterior și apoi unind capetele. După ce ai răsucit toate fâșiile de aluat, poţi lua paharul din centru şi unge apoi suprafața aluatului cu gălbenuşul de ou.

,

Lasă la dospit steaua modelată, pe o tavă de copt, aprox. 20 de minute, apoi coace-o în cuptorul preîncălzit la 200°C, timp de 25-30 de minute.

,

Poftă bună!

,

Poate te interesează și …