ȘTRUDEL CU MERE – REȚETĂ TRADIȚIONALĂ

PAKMAYA Retete Persoane

Pentru 10 persoane

PAKMAYA Retete Timp de pregatire

Timp de pregătire 60 minute

PAKMAYA Retete Timp de coacere

Timp de coacere 60 minute

PAKMAYA Retete Ingrediente

Ingrediente

Pentru aluat:
750
g

făină

200
ml

ulei

200
ml

apă

un praf de sare

200
g

pesmet

200
g

zahăr

200
g

stafide

6 mere mari

2
lingurițe

scorțișoară

Pentru uns:
2

gălbenușuri

6
linguri

lapte

PAKMAYA Retete Mod de preparare

Mod de preparare

Amestecă apa şi uleiul, apoi adaugă făina cernută în care se pune drojdia uscată instant. Frământă până când aluatul devine elastic şi omogen. Lasă aluatul la odihnă, acoperit cu un prosop, timp în care decojește merele și taie-le cubulețe.

,

Într-un castron amestecă merele cu scorţişoara, pesmetul, stafidele şi zahărul.

,

Întinde aluatul cu sucitorul, iar în centrul său pe diametrul cercului de aluat pune compoziţia de mere, apoi rulează strâns. Capetele ștrudelului se sigilează apăsând cu degetul.

,

Unge cu două gălbenuşuri bătute şi amestecate cu lapte.

,

Coace ștrudelul în cuptor timp de o oră, la o temperatură de 180˚C.

,

Decorează ștrudelul cu zahăr pudră cu aromă de vanilie.

,

Poftă bună!

,

Poate te interesează și …