SUFLEU CU CĂPȘUNI

Pentru persoane

Timp de pregătire minute

Timp de coacere minute

PAKMAYA Retete Ingrediente

Ingrediente

General:
80
ml

smântână lichidă

120
ml

lapte

3
buc

ouă

4
linguri

făină

150
g

căpșuni congelate

suc de la o lămâie

1
lingură

unt

PAKMAYA Retete Mod de preparare

Mod de preparare

Presetează și încălzește cuptorul la 190°C.

,

Într-o cratiță, pune la foc mic smântâna și laptele și încălzește-le fără a le da în fiert.

,

Adaugă gălbenușurile, jumătate din zahărul pudră Pakmaya și făina cernută.

,

Cu un tel, amestecă încet păstrând cratița pe foc mic până vei obține consistența unei creme.

,

Transferă compoziția într-un bol și mai amestecă ocazional.

,

Pasează căpșunile cu zeama de la lămâie până se obține un piure.

,

Adaugă piureul de fructe peste cremă și amestecă-l cu o spatulă.

,

Într-un vas separat, mixează albușurile cu zahărul rămas până vei obține consistența unei spume tari (ca de bezea).

,

Adaugă spuma de albușuri peste cremă și amestec-o ușor cu ajutorul unei spatule.

,

Unge cu unt formele de ceramică în care vei coace sufleul.

,

Coace sufleul în cuptorul preîncălzit la 190°C timp de 10 - 12 minute.

,

Înainte de servire poți adăuga zahăr pudră și mentă proaspătă.

,

Servește sufleul când este cald.

,

POFTĂ BUNĂ!

,

Poate te interesează și …