SPECIALITĂȚI SĂRATE
Pentru persoane
Timp de pregătire minute
Timp de coacere minute
smântână lichidă
lapte
ouă
făină
căpșuni congelate
suc de la o lămâie
unt
Presetează și încălzește cuptorul la 190°C.
Într-o cratiță, pune la foc mic smântâna și laptele și încălzește-le fără a le da în fiert.
Adaugă gălbenușurile, jumătate din zahărul pudră Pakmaya și făina cernută.
Cu un tel, amestecă încet păstrând cratița pe foc mic până vei obține consistența unei creme.
Transferă compoziția într-un bol și mai amestecă ocazional.
Pasează căpșunile cu zeama de la lămâie până se obține un piure.
Adaugă piureul de fructe peste cremă și amestecă-l cu o spatulă.
Într-un vas separat, mixează albușurile cu zahărul rămas până vei obține consistența unei spume tari (ca de bezea).
Adaugă spuma de albușuri peste cremă și amestec-o ușor cu ajutorul unei spatule.
Unge cu unt formele de ceramică în care vei coace sufleul.
Coace sufleul în cuptorul preîncălzit la 190°C timp de 10 - 12 minute.
Înainte de servire poți adăuga zahăr pudră și mentă proaspătă.
Servește sufleul când este cald.
POFTĂ BUNĂ!