SPECIALITĂȚI SĂRATE
Pentru persoane
Timp de pregătire minute
Timp de coacere minute
făină de grâu (tip 650)
unt 80-82%
sare
ou
apă foarte rece
esență vanilie
lapte
căpșuni
apă
zahăr
Se taie untul cubulețe și se pune în robot împreună cu zahărul apoi se adaugă oul și apa rece. Se lasă la amestecat puțin, doar cât se omogenizează. Trebuie să fie totul repede, să nu se încălzească untul.
Se adaugă făina, se amestecă și se dă la rece 20 min, învelit în folie. Amestecarea aluatului fraged se face extrem de repede, chiar dacă mai rămân bucățele de unt, nu este o problemă.
Se întinde o foaie cam de 2 mm grosime, pe masa presărată cu făină și se decupează după formă. Se nivelează aluatul și se înțeapă cu o furculiță, ca să nu se umfle inestetic la copt.
Se pune deasupra o bucată de hârtie de copt, apoi se toarnă ceva mai greu peste (ex sare, fasole). Să nu intre în contact cu aluatul, doar să țină apăsat, să nu permită aluatului să se umfle.
Se coace la foc potrivit de 180 de grade, pentru 20 de minute. Se scoate și se lasă la răcit în formă.
În timp ce avem blatul la cuptor pregătim budinca conform instrucțiunilor de pe ambalaj. Fructele le spălam, le curățam și apoi le feliem.
Pe blat turnăm budinca și nivelam, iar fructele feliate le punem peste budincă.
Gelatina o punem într-un vas împreună cu zahărul și apa și punem pe foc până începe să fiarbă. Luăm de pe foc și turnăm peste fructe.
Ținem tarta în frigider până se întărește gelatina.
Poftă bună!