Taie untul cubulețe și pune-l în robot împreună cu zahărul apoi adaugă oul și apa rece. Lasă la amestecat puțin, doar cât se omogenizează. Trebuie să fie totul repede, să nu se încălzească untul.
,
Adaugă făina, amestecă și dă la rece 20 min, învelit în folie. Amestecarea aluatului fraged se face extrem de repede, chiar dacă mai rămân bucățele de unt, nu este o problemă.
,
Întinde o foaie cam de 2 mm grosime, pe masa presărată cu făină și decupează după formă.
,
Nivelează aluatul și înțeapă cu o furculiță, ca să nu se umfle inestetic la copt.
,
Pune deasupra o bucată de hârtie de copt, apoi toarnă ceva mai greu peste (ex sare, fasole). Să nu intre în contact cu aluatul, doar să țină apăsat, să nu permită aluatului să se umfle.
,
Coace la foc potrivit de 180 de grade, pentru 20 de minute. Se scoate și se lasă la răcit în formă.
,
Pentru caramel, pune pe foc smântâna cu untul și lasă pe foc mediu până când ajung la punctul de fierbere. Ia de pe foc si lasă-l deoparte.
,
Într-o altă cratiță pune pe foc mic apa cu zahărul, amestecând până când zahărul se dizolvă, după care mărește focul. Lasă pe foc 10-12 minute fără să amesteci deloc și capătă o culoare caramelizată.
,
Îndepărtează de pe foc, adaugă sarea și amestecul de smântână cu unt, amestecând totul rapid și bine. Pune din nou pe foc și lasă 2 minute până când se îngroașă puțin.
,
După ce s-a răcit blatul, toarnă caramelul și introduce-l la frigider 2-3 ore ca să se întărească.
,
Prepară crema de ciocolată topind ciocolata mărunțită în bain-marie.
,
Mixează frișca lichidă peste care adaugă ciocolata topită.
,
Toarnă crema de ciocolată peste caramel și lasă tarta din nou la frigider 1-2 ore.