Tartă cu cremă de lămâie şi bezea

PAKMAYA Retete Persoane

Pentru 10 persoane

PAKMAYA Retete Timp de pregatire

Timp de pregătire 60 minute

PAKMAYA Retete Timp de coacere

Timp de coacere 30 minute

PAKMAYA Retete Ingrediente

Ingrediente

Pentru blat:
175
g

unt 80% grăsime

300
g

făină

3
buc

gălbenușuri

150
g

zahăr

2
linguri

apă rece

1
fiolă

esență de vanilie

1
praf

sare

coaja de la o lămâie

Pentru cremă:
5
buc

ouă

zeama și coaja de la 2 lămâi

250
g

zahăr

300
g

smântână grasă

1
fiolă

esență de vanilie

3
linguri

făină

Pentru bezea:
PAKMAYA Retete Mod de preparare

Mod de preparare

Pregătirea blatului de tartă: se dă pe răzătoare untul rece și se amestecă bine cu restul ingredientelor, apoi se frământă un aluat care se pune la rece, într-o folie, pentru 20 de minute.

,

Pregătirea cremei: mixează toate ingredientele pentru cremă. Pune compoziţia obținută într-un vas antiaderent, la foc mic, şi las-o pe foc până se înfierbântă, amestecând continuu, pentru a nu se lipi. Lasă crema să dea în clocot de câteva ori, apoi ia vasul de pe foc.

,

Scoate blatul de la frigider şi întinde o foaie de tartă (pe o suprafaţă înfăinată) potrivită formei în care se o vei coace.

,

Tapetează forma de copt cu unt şi pune aluatul deasupra, apoi înţeapă-l cu o furculiţă din loc în loc şi aşază deasupra lui o hârtie de copt, peste care toarnă o cană cu orez (sau fasole uscată), pentru a evita să se ridice aluatul la mijloc.

,

Coace aluatul de tarta la 200°C pentru 7 minute, apoi înlătură hârtia şi orezul şi mai lasă-l încă 7-8 minute în cuptor. Scoate tava din cuptor, toarnă crema, niveleaz-o şi pune-o din nou in cuptor pentru 15 minute.

,

Pregătirea bezelei: bate albuşurile cu zahărul pudră cu aromă de vanilie până se formează o spuma tare.

,

Pune bezeaua obţinută peste cremă, cu un poş, şi bagă în cuptor pentru 5-6 minute, până ce bezeaua s-a rumenit frumos.

,

Poftă bună!

,

Poate te interesează și …