

Tartă cu cremă de lămâie şi bezea

Pentru 10 persoane

Timp de pregătire 60 minute

Timp de coacere 30 minute

Ingrediente
unt 80% grăsime
făină
gălbenușuri
zahăr
apă rece
esență de vanilie
sare
coaja de la o lămâie
ouă
zeama și coaja de la 2 lămâi
zahăr
smântână grasă
esență de vanilie
făină
albușuri

Mod de preparare
Pregătirea blatului de tartă: se dă pe răzătoare untul rece și se amestecă bine cu restul ingredientelor, apoi se frământă un aluat care se pune la rece, într-o folie, pentru 20 de minute.
Pregătirea cremei: mixează toate ingredientele pentru cremă. Pune compoziţia obținută într-un vas antiaderent, la foc mic, şi las-o pe foc până se înfierbântă, amestecând continuu, pentru a nu se lipi. Lasă crema să dea în clocot de câteva ori, apoi ia vasul de pe foc.
Scoate blatul de la frigider şi întinde o foaie de tartă (pe o suprafaţă înfăinată) potrivită formei în care se o vei coace.
Tapetează forma de copt cu unt şi pune aluatul deasupra, apoi înţeapă-l cu o furculiţă din loc în loc şi aşază deasupra lui o hârtie de copt, peste care toarnă o cană cu orez (sau fasole uscată), pentru a evita să se ridice aluatul la mijloc.
Coace aluatul de tarta la 200°C pentru 7 minute, apoi înlătură hârtia şi orezul şi mai lasă-l încă 7-8 minute în cuptor. Scoate tava din cuptor, toarnă crema, niveleaz-o şi pune-o din nou in cuptor pentru 15 minute.
Pregătirea bezelei: bate albuşurile cu zahărul pudră cu aromă de vanilie până se formează o spuma tare.
Pune bezeaua obţinută peste cremă, cu un poş, şi bagă în cuptor pentru 5-6 minute, până ce bezeaua s-a rumenit frumos.
Poftă bună!
