Tartă cu dovleac și lapte condensat

PAKMAYA Retete Persoane

Pentru 10 persoane

PAKMAYA Retete Timp de pregatire

Timp de pregătire 60 minute

PAKMAYA Retete Timp de coacere

Timp de coacere 45 minute

PAKMAYA Retete Ingrediente

Ingrediente

Pentru blat:
300
g

făină albă de grâu

150
g

unt 82% grăsime

3
linguri

iaurt

un praf de sare

0.5
linguriță

scorțișoară

0.5
linguriță

ghimbir pudră

Pentru umplutură:
400
g

dovleac copt

397
g

lapte condensat îndulcit

2
buc

ouă

1
linguriță rasă

scorțișoară

1
linguriță rasă

ghimbir pudră

0.25
linguriță

nucșoară

PAKMAYA Retete Mod de preparare

Mod de preparare

Curăță dovleacul de coajă si taie-l în cuburi de 5-6 cm. Pune bucățile de dovleac pe o tavă si coace-l 30 de minute la 200°C.

,

Într-un vas amestecă făina cu sarea, zahărul pudră cu aromă de vanilie și condimentele, adaugă untul rece tăiat cuburi și fărămițează între degete untul înfăinat până obții o textură de pesmet. Adaugă iaurtul și frământă aluatul.

,

Întinde aluatul pe un blat de lucru rece. Rulează-l pe un sucitor, pune-l în tava de tartă și taie excesul rămas de pe marginile tăvii. Cu o furculiță înțeapă din loc în loc aluatul, apoi adaugă peste el o foaie de copt. Peste foaia de copt toarnă câteva boabe de orez sau fasole.

,

Coace blatul în cuptorul preîncălzit la 200°C pentru 10 minute, apoi îndepărtează boabele și foaia de copt și mai coace-l încă 5 minute.

,

Pentru umplutură, pune în vasul blenderului toate ingredientele și mixează până când obții o consistentă foarte fină.

,

Scoate blatul din cuptor și toarnă umplutura în tavă. Introdu tava în cuptorul preîncălzit la 170°C și coace tarta timp de 35 de minute.

,

Poftă bună!

,

Poate te interesează și …