

Tartă cu dovleac și lapte condensat

Ingrediente

Pentru Acasă
Brutărie
Cofetărie & HoReCa
Moară
Fermă
PÂINE
SPECIALITĂȚI SĂRATE
DESERTURI
Pentru 10 persoane
Timp de pregătire 60 minute
Timp de coacere 45 minute
făină albă de grâu
unt 82% grăsime
iaurt
un praf de sare
scorțișoară
ghimbir pudră
dovleac copt
lapte condensat îndulcit
ouă
scorțișoară
ghimbir pudră
nucșoară
Curăță dovleacul de coajă si taie-l în cuburi de 5-6 cm. Pune bucățile de dovleac pe o tavă si coace-l 30 de minute la 200°C.
Într-un vas amestecă făina cu sarea, zahărul pudră cu aromă de vanilie și condimentele, adaugă untul rece tăiat cuburi și fărămițează între degete untul înfăinat până obții o textură de pesmet. Adaugă iaurtul și frământă aluatul.
Întinde aluatul pe un blat de lucru rece. Rulează-l pe un sucitor, pune-l în tava de tartă și taie excesul rămas de pe marginile tăvii. Cu o furculiță înțeapă din loc în loc aluatul, apoi adaugă peste el o foaie de copt. Peste foaia de copt toarnă câteva boabe de orez sau fasole.
Coace blatul în cuptorul preîncălzit la 200°C pentru 10 minute, apoi îndepărtează boabele și foaia de copt și mai coace-l încă 5 minute.
Pentru umplutură, pune în vasul blenderului toate ingredientele și mixează până când obții o consistentă foarte fină.
Scoate blatul din cuptor și toarnă umplutura în tavă. Introdu tava în cuptorul preîncălzit la 170°C și coace tarta timp de 35 de minute.
Poftă bună!