Tartă cu mere

Pentru persoane

Timp de pregătire minute

Timp de coacere minute

PAKMAYA Retete Ingrediente

Ingrediente

Pentru blat:
250
g

făină

125
g

unt

1
buc

ou

1
linguriță

coajă de portocală rasă

Pentru umplutură:
5-6

mere

1

lămâie

20
g

unt

100
g

zahăr brun

1
linguriță

scorțișoară

PAKMAYA Retete Mod de preparare

Mod de preparare

Într-un bol încăpător amestecă făina cu zahărul pudră Pakmaya.

,

Adaugă untul și amestecă cu mâna până se obține un aluat cu textură nisipoasă.

,

Adaugă zahărul vanilinat, oul și coaja de portocală rasă și amestecă puțin până se leagă aluatul.

,

Înfășoară aluatul în folie alimentară și lasă-l la frigider timp de 1 oră.

,

Împarte aluatul în 2 foi. Pune prima foaie în forma de tartă unsă cu unt.

,

Decojește merele și taie-le în cuburi.

,

Într-o tigaie călește în unt merele împreună cu zahărul brun, scorțișoara și zeama de la o lămâie, timp de 5 -6 minute, până merele se vor înmuia.

,

Pune merele călite peste foaia din formă.

,

Din a doua foaie taie fâșii și acoperă tarta așezând fâșiile atât pe vertical cât și pe orizontal.

,

Unge tarta cu ou bătut și coace-o 60 minute la foc moderat.

,

Poate te interesează și …