

Tartă cu mere

Ingrediente

SPECIALITĂȚI SĂRATE
făină
unt
ou
coajă de portocală rasă
mere
lămâie
unt
zahăr brun
scorțișoară
Într-un bol încăpător amestecă făina cu zahărul pudră Pakmaya.
Adaugă untul și amestecă cu mâna până se obține un aluat cu textură nisipoasă.
Adaugă zahărul vanilinat, oul și coaja de portocală rasă și amestecă puțin până se leagă aluatul.
Înfășoară aluatul în folie alimentară și lasă-l la frigider timp de 1 oră.
Împarte aluatul în 2 foi. Pune prima foaie în forma de tartă unsă cu unt.
Decojește merele și taie-le în cuburi.
Într-o tigaie călește în unt merele împreună cu zahărul brun, scorțișoara și zeama de la o lămâie, timp de 5 -6 minute, până merele se vor înmuia.
Pune merele călite peste foaia din formă.
Din a doua foaie taie fâșii și acoperă tarta așezând fâșiile atât pe vertical cât și pe orizontal.
Unge tarta cu ou bătut și coace-o 60 minute la foc moderat.