SPECIALITĂȚI SĂRATE
Pentru persoane
Timp de pregătire minute
Timp de coacere minute
Se mixează toate ingredientele timp de 5 minute la viteză medie până la obținerea unui aluat omogen.
Aluatul astfel obținut se lasă la refrigerat, la o temperatură de 0-6°C, timp de 2 ore.
Se întinde aluatul sub forma unei foi, cu grosime cuprinsă între 3-4 mm.
Pe o foaie de copt presărată cu făină se întinde aluatul în formă rotundă, nu neapărat cu marginile regulate.
În mijlocul foii de aluat se întinde un strat uniform de cremă Fructello caise, peste care se așază circular caisele tăiate în jumătăți sau în sferturi, lăsând liberă o margine de aluat de circa 2.5 cm de jur împrejur.
Marginea de aluat se ridică și se pliază ușor, suprapunându-le asemenea unei bucăți de pânză.
Cu ajutorul unei pensule, se ung pliurile aluatului cu o emulsie de ou, pentru ca tarta să își păstreze forma la coacere.
Se presară apoi fulgi de migdale peste tartă.
Se transferă foaia de copt cu tarta în tavă și se lasă la copt pentru 40 minute, la o temperatură de 180°C.
Tarta este coaptă atunci când fructele s-au înmuiat, iar marginea aluatului a devenit ușor rumenă.
După coacere, se lasă tarta la temperatura camerei, până se răcește complet.
Se servește cu o cupă de înghețată sau o lingură de iaurt rece.