Tartă Galette cu caise și gem

Pentru persoane

Timp de pregătire minute

Timp de coacere minute

PAKMAYA Retete Ingrediente

Ingrediente

Pentru blatul de tartă:
150
g

margarină

50
g

untură

150
g

zahăr

37
ml

apă

Pentru umplutură:
500
g

caise proaspete

100
g

fulgi de migdale

PAKMAYA Retete Mod de preparare

Mod de preparare

Se mixează toate ingredientele timp de 5 minute la viteză medie până la obținerea unui aluat omogen.

,

Aluatul astfel obținut se lasă la refrigerat, la o temperatură de 0-6°C, timp de 2 ore.

,

Se întinde aluatul sub forma unei foi, cu grosime cuprinsă între 3-4 mm.

,

Pe o foaie de copt presărată cu făină se întinde aluatul în formă rotundă, nu neapărat cu marginile regulate.

,

În mijlocul foii de aluat se întinde un strat uniform de cremă Fructello caise, peste care se așază circular caisele tăiate în jumătăți sau în sferturi, lăsând liberă o margine de aluat de circa 2.5 cm de jur împrejur.

,

Marginea de aluat se ridică și se pliază ușor, suprapunându-le asemenea unei bucăți de pânză.

,

Cu ajutorul unei pensule, se ung pliurile aluatului cu o emulsie de ou, pentru ca tarta să își păstreze forma la coacere.

,

Se presară apoi fulgi de migdale peste tartă.

,

Se transferă foaia de copt cu tarta în tavă și se lasă la copt pentru 40 minute, la o temperatură de 180°C.

,

Tarta este coaptă atunci când fructele s-au înmuiat, iar marginea aluatului a devenit ușor rumenă.

,

După coacere, se lasă tarta la temperatura camerei, până se răcește complet.

,

Se servește cu o cupă de înghețată sau o lingură de iaurt rece.

,

Poate te interesează și …