

Ingrediente
ou
apă
ouă
mascarpone
zahăr tos
pișcoturi
Espresso
zahăr
apă caldă
Nescafe

Mod de preparare
În cuva mixerului se adaugă ouăle, apa și Roll Mix Choco. Se mixează la viteaza mică până la omogenizarea ingredientelor, după care se continua mixarea la viteza mare timp de 4-6 minute, până când compoziția își dublează volumul. În cazul blaturilor de tort se dozează circa ⅔ din capacitatea formei, se uniformizează și se coace în cuptorul ventilat la 180°C timp de 45-50 minute, în funcție de gramajul produsului.
Se separă gălbenușurile de albușuri și se pun în boluri separate.
Se amestecaă gălbenușurile cu jumatate din cantitatea de zahăr, până se albesc.
Se bat albusurile cu cealaltă jumătate de zahăr până când acestea capătă o consistența fermă.
Se omogenizează mascarpone, apoi se adaugă amestecul obținut peste galbenușuri și se amestecă.
Se hidratează gelatina în apă rece. După ce s-a umflat, se pune pe bain marie și se amestecaă până se dizolvă, apoi se adăugă în compoziție.
Se adăugă albusurile, se amestecă ușor cu o spatulă.
Se însiropează blatul cu siropul de cafea și se așeză pe suportul de prezentare, apoi se adaugă crema.
Se distribuie crema uniform cu ajutorul unei spatule.
Se lăsă la frigider 2 ore.
Se presară cacao deasupra.

