

Tort aerat cu brânză și căpșune

Ingrediente

Pentru Acasă
Brutărie
Cofetărie & HoReCa
Moară
Fermă
PÂINE
SPECIALITĂȚI SĂRATE
DESERTURI
brânză de vaci
căpșune proaspete
gem
smântână
lapte
In cuva mixerului, adaugă ouăle, mixul și apa. Mixează la viteaza mică până la omogenizarea ingredientelor, după care continuă mixarea la viteza mare timp de 4-6 minute până când compoziția își dublează volumul.
În cazul blaturilor de tort se dozează circa ⅔ din capacitatea formei, se uniformizează și se coace în cuptorul ventilat la o temperatură de 180°C, timp de 45-50 minute, în funcție de gramajul produsului.
Pregătirea cremei de branză și fructe: în vasul unui mixer, adaugă brânza, gemul, zahărul pudră cu aroma de vanilie și smântâna și omogenizează toate ingredientele cu o paletă, timp de 5 minute.
Gelatina se toarnă peste 80 – 100 ml lapte rece și se lasă la înmuiat circa 10 minute.
Apoi se pune la încălzit pe baie de apă (la maxim 60°C), amestecând ușor pana la dizolvarea completă. Se lasă sa se răcească ușor, apoi se adaugă în compoziția de brânză pregătită anterior. Crema astfel obținută se pune 15-20 minute la frigider.
Asamblarea tortului: secționează blatul de tort în două părți egale. Pune o foaie de tort într-o formă adâncă cu margini detașabile, adaugă jumătate din cantitatea de cremă și uniformizează, apoi adaugă a doua secțiune de blat și restul cantității de cremă.
Peste decor, așază fructele peste ultimul strat de cremă. Pune tortul la frigider pentru cel puțin 4 ore.